Dünya İslam dünyasını ayağa kaldıran film

İslam dünyasını ayağa kaldıran film

Paylaş
İslam dünyasını ayağa kaldıran film

Libya'daki ABD Büyükelçisi'nin ölümüyle sonuçlanan ve Mısır'a da sıçrayan isyanı 'Müslümanların Masumiyeti' adlı bir film tetikledi. Filmin yönetmeni Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuştu

Özgür Yusuf CEVAHİR / POSTA İNTERNET

Mısır ve Libya'da Amerikan hedeflerine yönelik kanlı saldırılar, ABD'de yaşayan İsrailli Yahudi bir yapımcı tarafından çekilen ve yine ABD'de yaşayan İslam karşıtı bir Mısırlı Hıristiyan tarafından tanıtımları yapılıp internette yayılan bir film yüzünden patlak verdi.

Asıl işi inşaat sektörü olan 56 yaşındaki Sam Bacile tarafından senaryosu kaleme alınan ve çekilen 2 saatlik film, 'Müslümanların Masumiyeti' adını taşıyor.

>> İŞTE LİBYA'DAKİ KANLI SALDIRI

İslam ve Hz. Muhammed hakkında hakaret ve itham dolu unsurlar içermesine rağmen, "Filmin bu kadar öfke yaratacağını tahmin etmiyordum" diyen Sam Bacile, "İslam'ın yanlışlarını dünyaya göstermek istedim" ifadelerini kullanıyor.

'İSLAM KANSERDİR'

Olayların patlak vermesinin ardından ortadan kaybolan ve gizlenmeye başlayan Sam Bacile, filmi yaparken, bunun İslamiyet karşıtı, kışkırtıcı bir yapım olmasını amaçladığını söylüyor..

Haberin Devamı

Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, " İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslam’ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim" ifadelerini kullandı. " Bu film için 100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım" diyen Sam Bacile, ABD’nin Florida eyaletinde Kur’an-ı Kerim yakan rahip Terry Jones’dan destek aldığını söyledi.

'KIPTİ HIRİSTİYANLARIN EZİLMESİ'

Bu arada, yine ABD'de yaşayan Morris Sadek isimli bir Mısırlı Hıristiyan da, Arapça dublajlı olarak YouTube'da dolaşan filmi kendi sitesinde yayınladığını ve bazı Amerikan TV kanallarıyla da yayın konusunda anlaşmalar yaptığını belirtti. Morris Sadek , "Bu film, Mısır'daki Kıpti Hıristiyanların nasıl ezildiğini göstermektedir" diyor.

Bu arada Bacile, filmi bu yılın başlarında neredeyse tamamen boş bir salonda bir kez gösterime soktuklarını belirtirken, orijinali İngilizce olan yapımın Arapça'ya kim tarafından çevrilip YouTube'a konulduğunu bilmediğini belirtiyor.

Sam Bacile, konsolosluklardaki şiddet olayları karşısında üzgün olduğunu belirtirken, "Yine de asıl suçlu, elçilik binalarımızdaki güvenlik sistemlerinin zayıf olmasıdır' ifadesini kullanıyor.

KARİKATÜR VE FİLM İSYANLARI DA ÇIKMIŞTI

'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmle patlak veren olaylar, geçtiğimiz yıllarda yaşanan benzer isyanları hatırlatıyor...

2005 yılında, Danimarka'daki bir gazetede Hz. Muhammed'e yönelik hakaretler içeren 12 adet karitkaür yayımlanması, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları ayağa kaldırmıştı.

2008 yılında ise aşırı sağcı Hollandalı politikacı Geert Wilders'in çektiği 'Fitne' adlı İslam karşıtı kısa film, İslam dünyasında infial yaratmıştı.

2004'te de Hollandalı film yönetmeni Theo van Gogh (47), İslam aleminde sert tepkilere yol açan 'Submission' (Teslimiyet) adlı kısa film yüzünden Amsterdam'da öldürülmüştü. Senaryosunu, dönemin Hollanda Liberal Parti Milletvekili ve Somalili yazar Ayan Hırsi Ali'nin yazdığı 12 dakikalık filmde, zorla evlendirilen, amcasının tecavüzüne uğrayan, kocasının zulmüne katlanan Müslüman bir kadının öyküsünü anlatılıyordu. Hollanda’daki Müslümanları isyan ettiren filmin bir sahnesinde kadın aktrisin vücudundaki kamçı izlerinin arasında Kuran’dan ayetler yazılı olduğu dikkati çekiyordu.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı