Dünya İslam düşmanıydı, Müslüman oldu

İslam düşmanıydı, Müslüman oldu

Paylaş
İslam düşmanıydı, Müslüman oldu

Hollanda'nın aşırı sağcı ve İslam düşmanı politikacı olarak tanınan Geert Wilders'ın parti arkadaşı Arnoud Van Doorn Müslüman oldu

İran’ın Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre; Kuran-ı Kerim’i Hitler’in ’Kavgam’ adlı kitabına benzeten İslam düşmanı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’ın önde gelen yol arkadaşlarından Arnoud Van Doorn, Müslüman olduğunu Twitter üzerinden bütün dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

Söz konusu twitter hesabının kendisine ait olduğunu doğrulayan Van Doorn, herhangi bir dine bağlılığı özel
hayat olarak gördüğü için bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.

Van Doorn'un Müslüman olduğunu, Lahey'de bulunan Faslılara ait As-Soennah Camii de doğruladı. Caminin bağlı olduğu vakfın internet sitesinde yapılan açıklamada, Van Doorn'un geçen hafta camilerine gelerek Kelime-i Şehadet
getirdiği belirtildi.

BİR YILDIR ARAŞTIRIYORDU

Son günlerde Hollanda medyasının gündeminde olan Van Doorn, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda bir yıldır İslam'la ilgili araştırma yaptığını belirterek Lahey'deki camide Müslümanlığı seçtiğini dile getirdi.

Arnoud Van Doorn, 2011 yılında parti bütçesinde yanlışlıklar yaptığı ileri sürülerek PVV'den ihraç edilmişti. Bir süre önce belediyedeki gizli belgeleri medyaya verdiği gerekçesiyle gözaltına da alınan Van Doorn, belediye meclisinde bağımsız üye olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

AA