Dünya İslam Enstitüsü sosyal medyada fotoğraf paylaşmayı yasakladı!

İslam Enstitüsü sosyal medyada fotoğraf paylaşmayı yasakladı!

Paylaş
İslam Enstitüsü sosyal medyada fotoğraf paylaşmayı yasakladı!

Hindistan’daki en önemli İslam ilahiyat enstitülerinden Darul Uloom Deoband, Müslüman öğrencilerin sosyal medyada kendi fotoğraflarını paylaşmalarını yasakladı

Hindistan'daki Darul Uloom Deoband İlahiyat Enstitüsü, öğrencilerinin internet ortamında fotoğraflarını paylaşmasının "İslam dışı" olduğuna karar verdi ve buna karşı çıkan bir fetva çıkardı.

Enstitü çalışanlarından Shahnawaz Qadri, "Sosyal medyada gereksiz fotoğraf paylaşmak yanlış, fetva bu duruma uygun" dedi. Yasak hem erkek hem de kız öğrenciler için geçerli olacak.

Enstitü tarafından çıkarılan fetva, bir öğrencinin Whatsapp veya Facebook gibi sosyal medya sitelerinde fotoğraf paylaşmanın İslami yasalardaki yerini sormasından sonra geçerli kılındı.

'KAŞ ALDIRMAYIN, GÜZELLİK SALONUNA GİTMEYİN'

Darul Uloom Deoband Fetvası, kadınların kaşlarını almalarına karşı çıkarılan fetvadan kısa bir süre sonra yürürlüğe girdi.
Fetvada aynı zamanda kadınların güzellik salonlarına gitmemesi de istendi.

İlahiyat Enstitüsü Başkanı Maulana Sadiq Qasmi, "Erkeklerin dikkatini çektiği ve İslam dininde bu durum doğru olmadığı için Müslüman kadınlar güzellik salonlarından uzak durmalı. İslam’da Müslüman erkeklerinin sakallarını kesmesi nasıl hoş karşılanmıyorsa kadınların da kaşlarını almaları, saçlarını kestirmeleri ve makyaj yapmaları hoş karşılanmaz" dedi.

Deniz Kılınç/DHA

Haberin Devamı