Gündem İslam'ın güncellenmesi ne demek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni çıkış

İslam'ın güncellenmesi ne demek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni çıkış

Paylaş
İslam'ın güncellenmesi ne demek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni çıkış

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliğinde Beştepe'de "İslam'ın güncellenmesi gerek" diyerek ilginç bir çıkışta bulundu. Erdoğan'ın bu çıkışıyla birlikte "İslam'ın güncellenmesi ne demek?" sorusu akıllara geldi.

Son dönemde Nurettin Yıldız gibi isimlerin ortaya çıkıp saçma sapan fetva niteliğinde görüşler bildirmesi gündemi yoğun olarak meşgul etti. Sosyal medyada kendini hoca zannedden isimlere karşı büyük bir tepki oluştu. Bu görüşlerin yaygınlaşmasıyla birlikte hükümet yetkililerinden de art arda açıklamalar geldi.

Bu açıklamalara en büyük tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programında sözde ilahiyatçıların açıklamarını eleştirerek İslam'ın güncellenmesi gerektiğini aktardı.

PEKİ, CUMHURBAŞKAN'I ERDOĞAN'A GÖRE İSLAM'IN GÜNCELLENMESİ NE DEMEK?

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

"Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor" diyen Erdoğan, "Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi var. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Beni birçok hocaefendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın"

Din İşleri Yüksek Kurulu'nda çok çok vasıflı. Bütün ilim dallarında yetki sahibi olan hocalarımız var. Birçok, bütün bu hocalarımız ne iş yapıyorlar. Niçin bu alanı bu adamlara kaptırıyorlar. FETÖ olayı da böyle oldu. Söyledik söyledik sonunda bir şura yaptırdık. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan FETÖ'ye kaldı. FETÖ'nün arkasından gelen maalesef tiplere kaldı. Onların da vasıfları ortada. FETÖ'nün kalitesi vasfı ortada, arkasından gidenler onlar ondan daha da geri."

ERDOĞAN "DİNDE REFORM HADDİMİZE Mİ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı "İslam güncellenmesi" çıkışının ardından bugün yepyeni bir açıklama yaparak dinde reform aramadıklarını belirterek "Hiç kimsenin böyle bir kafa karışıklığı yaratmaya, dinimizi karikatürize etmeye hakkı yoktur. Bizim isyanımız işte bu hadsizlikleredir. Biz dinde reform aramıyoruz ama önüne gelen böyle çıkıp da kadınlarla ilgili, genç-yaşlı bunlarla ilgili, ileri geri bu tür konuşmaların İslam’a getirdiği lekeyi görmezden gelemeyiz" dedi.