Dr. Haydar Dümen İşler raydan çıkmadan
HABERİ PAYLAŞ

İşler raydan çıkmadan

Haberin Devamı

Birbirini seven, evlenen kadın ve erkek yuvalarına gelen bebekle düzen değiştiriyor. Çünkü kadın, ilişkiden uzaklaşıyor, annelik duygusuyla bebeğine yöneliyor. Beyler, eski günlere dönmenin formülü biraz sabır ve romantizm...

BÖYLE SORU YOK!

Genelevden zevk almadım

18 yaşıma girmeme birkaç gün var. Bir büyüğüm beni geneleve götürdü ama zevk almadım. Acaba bende sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, sen bir tamirci olacaksın. Eline hiç çekiç almamışsın. Usta sana balyoz verdi. “Şu çiviyi şu tahtaya çak” dedi. Haydi aslanım, balyozu sallayarak mı çakacaksın yoksa kendi bildiğini mi yapacaksın? İçinden “Düştüm bir yola, umarım hayırlı ola” diye dua edebilirsin. Ya çivi? Ya tahta? Çivi seninki, tahta kadın. Beynin usta olması gerekir. Beyin ise denemelerle eğitilir. Yani senin olayın tahta sert mi kaygan mı? Ya balyoz? Yerinden kalkmıyor mu? Aynen böyledir. Aldırma, sorun yoktur. Ancak 2-3 yıl beklemen gerekir.

Yangınım çok büyük ama...

28 yaşındayım. Her şey beni tahrik ediyor. Ama benimle beraber olmak isteyen kızın yanında hareket olmuyor. Çok büyük yangınım var ama onun yanında ateş sönüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, aşkta, sevgi özellikle saygının yoğun olduğu durumlarda anlattığın tablo olur. Bir bakıma aşkın kutsallığı, cinselliğin üzerine hep bir örtü çeker. Sevilen böylece dokunulmazlık kazanır. Merak etme, bu estetik ve saygıdeğer, devasa aşkın zamanı gelince asıl kimliğine kavuşacak. Kozadan tırtıl değil, kelebek çıkacak. Bu durum çeşitli faktörlere göre bir yaşam tablosu çizecek. Bu tabloda kimi zaman kelebeğin kanadının kırılması bile olacak. Yıllar kendi bildiğini okuyacak, asıl olan o tablodan kişiye özel bir resim çıkacak.

Alçıya alsak düzelir mi?

Evliliğimizi renklendirmek için fantezi yaptık, yüksekten atladım. Eşimde sorun yok ama sanırım benim organım kırıldı. Evde alçıya alsak iyileşir mi?

CEVAP

Değerli okurum, görünen, bilinen bir olay yaşamışsın. Her gencin ya da acelecinin, her kendine güvenenin ve yeni yöntemler deneyenin başına gelebilir. Mastürbasyon yaparken organını beyzbol sopası sanıp aniden kıvırıveren, kimi zaman da üzerine düşen partnerden de olur böyle olaylar!!! Tedavisini ürolog uzmanlar yaparlar. Yaşadığın ağrılı bir durumdur. Bu sana bir ders vermiş. Ancak bu ders, binlerce okurumuz için de örnek olmuş. Üzülme, sen bir bedel ödedin. Zaman geçirme, ne kadar erken olursa, tedavisi o kadar iyi gider, eski haline döner.

Sivilceler çıktı

19 yaşındayım. Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Çok sivilce çıktı. Bunun mastürbasyonla ilgisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, konunun mastürbasyonla ilgisi yok. Günde 2 defa kremsiz sabunla yüzünü yıka. Sivilceleri sıkma. Tedirginsen bir de cilt hastalıkları uzmanına başvur.

İsteğim uçup gitti

22 yaşındayım. Kız arkadaşım da 20 yaşında. Tam ilişkiye girecektik ki kavga ettik. Tüm isteğim kaçtı, cinsellikten soğudum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 3 ay kendini yargılama. İşi oluruna bırak, zorlama. O tatsız olayın içinde de eğer kıskançlık varsa sen haksızsın. Organın seni cezalandırıyor.

Büyütebilir miyim?

25 yaşındayım. Penisim 11 santim. Kendime olan güvenimi kaybetmek üzereyim. Bir kızı seviyor, evlenmek istemiyorum. Cinsel organımı ameliyatla büyütebilir miyim veya bu halde evlenirsem bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normal. Kadının vajinası 8 santimdir. Eğer kiloluysan ve kasıklarında yağ birikimi varsa bu yağlar, penisi 1-2 santim yuttuğundan görüntü daha küçükmüş imajı verir. Eğer öyleyse o bölgedeki yağları erit. Değilse, sevdiğin kişiyle göğsünü gere gere, rahatlıkla evlen.

Acaba yırtıldı mı?

22 yaşında kızım. Nişanlım 23 yaşında. Geçen hafta sürtünme yoluyla sevişirken penisi biraz vajinama girdi. Kanama olmadı. Acaba kızlık zarım yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii ki yırtılmadı. Bana göre esnek. Evlendiğinde kanama olup olmayacağını ne ben bilirim ne de sen bilirsin. Onu belirleyen vajinanın kapısı ile penisin yapısıdır.

Karım isteksiz

5 yıllık evliyim. Eşim 35, ben 42 yaşındayım. Eşimle evliliğimizin ilk 4 yılında cinsel sorunumuz yoktu. Ama çocuğumuz olduktan sonra sorunlar başladı. Eşim çok isteksiz, benden istek gelmedikçe hep uzak duruyor. Bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, eşin birçok kadının yaşadığı doğum sonrası olaylarından birini yaşıyor. Bunun psikolojik nedenleri seninle ilgili değil. Tedavi olabilir diye düşünüyorum. Ama mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekiyor. El ele bir doktorun kapısını çalın.

Sürekli ilişki istiyor kendimi tutamıyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşım da 20 yaşında. 10 gün önce kız arkadaşımla sayısız ilişkiye girdim. Hep ilişkiye girmek istiyorum. Kendimi tutamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, uçurumun kenarında oyun oynuyorsun. Kendini tutamazsan yuvarlanırsın. Tutarsan, orada kenarda kalırsın. Ve yaşamının 50 yılı daha önündeki cinselliğini adam gibi kullanırsın. Uçurumdan yuvarlanmak üzere olan sana ben bir dal uzatsam ne kadar tutanacaksın ya da ne kadar söz dinleyeceksin? Ben güvenemediğim için olayı iradene havale ediyorum.

Her güzel kızla ilişkiyi hayal ediyorum

17 yaşındayım. Günde 3 kere mastürbasyon yapmadan duramıyorum. Gördüğüm her güzel kızla ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi ol. Biraz da etik duygularını ve sorumluluklarını düşünsen.

Nasıl kurtulurum?

17 yaşındayım. Penisim 13 santim. Sizce normal mi? Haftada en az 6 kez mastürbasyon yapıyorum. Sanki biri beni bunun için zorluyor. Mastürbasyon yapmaktan kurtulmak istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normal. Ama mastürbasyon sayın çok fazla. ‘Unun çoksa günün de çok’. Yani idareli kullan demiş atalarımız. Sen 1-2 sayı düşüver şu mastürbasyondan.

Sevgilimin enerjisi bitmek bilmiyor

2 yıldır ilişkim var. Erkek arkadaşım ve ben 20 yaşındayız. Erkek arkadaşım çok azgın. Gün boyu yataktan çıkmıyor, bir gün 12 kez boşaldı. Dayanamıyorum.

CEVAP

Sevgili yavrum, dayanamazsın. Gerçekten dayanılır gibi değil. Buna yangından mal kaçırma psikolojisi derler. Bu arabanın freni senin elinde olmalı. Frene sen basacaksın. Fakat fren sağlam değil. Güzel kızım, bunu zamana bölmenizde yarar var. Yavrum daha ne diyeyim? Adam bir gün seni kapı önüne bırakıverirse beni hiç arama. Ben diyeceğimi sana peşin söyledim.

Penisim nasıl büyür?

17 yaşındayım. Cinsel organım 10 santim ve yeterince sertleşmiyor. Haftada 3-4 kere mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girmeye korkuyorum. Sizce penisim nasıl büyür?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. Zaman onu büyütür. Acelen ne? Kızlar kaçmıyor ki?

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgisiz saygının saygısız sevginin ömürleri kısadır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder