Bilim - Teknoloji İşleri karıştıran "ihanet!"
Paylaş
İşleri karıştıran "ihanet!"

İnternet devinin kendi çalışanlarının bile rakip servisi kullandığı ortaya çıktı, ortalık karıştı!

Sızan bir bilgiye göre, Yahoo! çalışanları, kendi firmalarının e-posta servisi yerine rakip firma yazılımını kullanmayı tercih ettikleri için patronlarından azar işitiyorlar.

Haberin Devamı

The AllThingsD blog'unun yayınına göre, Yahoo! firması içi bir iletişiminde, çalışanlar Microsoft Outlook'tan Yahoo! webmail'e geçmedikleri için eleştiri oklarının hedefi olmuş durumda. Önemli isimlerden Randy Roumillat'a ve iletişim yardımcı başkanı Jeff Bonforte'a atfedilen nota göre, çalışanların Yahoo!'nun kendi servisini benimsememeleri eleştiriliyor.

Gözükene göre, çalışan grubundan, bu yılın başlarında "sevilmeyen webmail" servisine geçmeleri istenmişti ve sadece çalışanların çeyreği bu işlemi gerçekleştirdi. Sızan belgedeki yazı "Artık kalan yüzde 75'in değişimi gerçekleştirme zamanı geldi." şeklinde. "Kendi firmanızın Mail takımına geri bildirim vermenin avantajlarının yanı sıra, bir firma olarak kendi ürünlerimizi kullanmamız bir prensip meselesidir."

Haberin Devamı

E-posta, bu yazıların ardından, Outlook'un artık "90'lardan kalma ölü" bir tarihi eser olduğu ve Yahoo! ile karşılaştırıldığında "dinozor" bir platform olduğunu söylüyor. "Öncelikle, sizlerden muhteşem bir iletişim nirvanasını terk etmenizi istemiyoruz... Hayatınızın bu noktasında, Outlook tanıdık olabilir ve bu durum çoğunlukla işlevsel ve iyi tasarlanmış bir ürün illüzyonunu yaratabilir."

Ayrıca bu sızıntının ardından, bir Yahoo! sözcüsünün rapor hakkında yorum yapmayı reddettiğini bildirmekte de fayda var.

Yahoo!'un yenilenmiş webmail servisini kullanmış olanlarınız, çalışanların değişim hakkındaki gönülsüzlüğünü anlayabilir. Yeniden tasarlanmış olan servis, yavaş çalışma ve sekme organizasyonu özelliklerinin kaldırılması gibi, pek çok kullanıcı şikayetine maruz kalmıştı.

Resimlerle: Rüya gibi Yahoo ofisleri!

Kaynak: CHIP Online