Gündem İsmail Cem ve Gaffar Okkan anıldı

İsmail Cem ve Gaffar Okkan anıldı

Paylaş
İsmail Cem ve Gaffar Okkan anıldı

Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem ve Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Şehit A. Gaffar Okkan anıldı

Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem, ölümünün 3. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulanan kabri başında anıldı. Törene Cem’in ailesi ile çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan İsmail Cem’in oğlu Kerim Cem, babasının ölümünün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, soğuk bir havada törene bu kadar çok seveninin katılmasından mutlu olduklarını belirtirterek, "Biz ailesi olarak, bir baba olarak tanıdığımız için onu çok özlüyoruz. Türkiye’de de onu özleyen insanlar olduğunu görmek bizi mutlu ediyor" dedi. Cem, akciğer kanserine yakalanmış, 24 Ocak 2007 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

OKKAN İÇİN KAR ALTINDA TÖREN

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda 5 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Şehit A. Gaffar Okkan da, ölümünün 9. yıldönümünde memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesindeki kabri başında anıldı.

Haberin Devamı

Hendek ilçe Mezarlığındaki aile kabristanında aşırı soğuk ve yağan kar altında yapılan anma törenine Diyarbakır eski Valisi Cemil Serhatlı, İzmir İl Eİmniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Şehit Gaffar Okkan'in eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan Çalışkan, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şehidin meslek arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi Gaffar Okkan'ın kabri başına gelen eşi Zerrin Okkan ve kızı Sezin Okkan Çalışkan, kabre kırmızı karanfil koyarak dua ettiler.

Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Hendek İlçe Emniyet Amiri Komiser Mesut Döner, Gaffar Okkan'ıın özgeçmişini okudu. Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da yaptığı konuşmada Gaffar Okkan'ın verdiği hizmetlerden örnek alınması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gaffar Okkan'ın eski çalışma arkadaşı olan ve her yıl anma törenlerine katılan İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz bu yıl da anma törenine gelirken, ô Onunla arkadaş olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Onu kelimelerle anlatmak kifayetsiz kalır " diyerek onu asla unutmayacağını belirtti. Sakarya eski müftüsü Ahmet Şark'ın okuduğu duanın ardından mezarlıktaki anma töreni sona erdi.