Gündem İsmail Saymaz'a bir soruşturma daha...

İsmail Saymaz'a bir soruşturma daha...

Paylaş
İsmail Saymaz'a bir soruşturma daha...

Eski BBP lideri Yazıcıoğlu ve TİT'li Semih Tufan Gülaltay'ı eleştiren gazeteci İsmail Saymaz, 'iftira', 'hakaret' ve 'yargıyı etkileme' gibi suçlamalarla karşılaştı. Gazeteci hakkında bu nedenlerle soruşturma açıldı. Ancak İsmail Saymaz'ın tehdit edilmesiyle ilgili hâlâ bir gelişme olmadı

Bianette yeralan habere göre, Radikal Gazetesi yazarı ve muhabiri İsmail Saymaz hakkında, iki televizyon programında, bir eski Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve Ergenekon davası sanığı Semih Tufan Gülaltay ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

Savcılık, Sky360 televizyonunda yayınlayan iki programda Yazıcıoğlu ve Gülaltay’a hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu iddiasıyla gazeteci hakkında soruşturma yürütüyor. İstanbul Savcılığı’na 22 Kasım’da ifade vermeye giden Saymaz, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Akın Birdal’a yönelik silahlı saldırından hüküm giyen Türk İntikam Tugayı (TİT) örgütünden Gülaltay’a karşı “iftirada bulunmak” ve “yargı görevi yapanı etkilemek” şüphesiyle soruşturma geçiriyor.

'KAHRAMAN OLDULAR' DEDİ, SORUŞTURMALIK OLDU

Gazeteci, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginden Yozgat’a giderken helikopterin düşmesi sonucu ölen Yazıcıoğlu ile ilgili kısımdan da, “iftira” ve “hakaret” suçlamasıyla karşı karşıya bulunuyor. Soruşturma sonunda, uzun süre davalardan kurtulamayan İsmail Saymaz’a yeniden yargı yolu açılıp açılmayacağı belli olacak. 19 Ocak 2007’de işlenen Hrant Dink cinayetini hatırlatan Saymaz, azmettirici olarak mahkum edilen Yasin Hayal’in babasının Mc Donalds bombalaması sonrası emniyete çağrıldığını anımsatarak, Hayal’in babasının Emniyetteki o an için, “Bir polis bana Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğrafını gösterdi. Onu övdü” dediğini aktarmıştı.

Haberin Devamı

TWİTTER'DAN TEHDİT YAĞDI

Ardından gazeteci, “Sadece Yasin Hayal’ler değil Muhsin Yazicıoğlu ve onun felsefesindekiler cinayete karıştıkları halde kahraman ilan edildiler, milletvekili olma yolları açıldı” demişti. Bu sözler üzerine gazeteci, Twitter üzerinden çok sayıda tepki ve tehdit aldı. Saymaz’ın hedef gösterilmesine karşı çok sayıda sosyal medya kullanıcı da #ismailsaymazyalnızdeğildir hashtag’i altında haberciye destek oldu. Gazetecinin tehdit edilmesiyle ilgiliyse bir haber yok. Bir süre önce gazeteci, "Postmodern Cihad" kitabı, "Sultanbeyli Adliyesi" ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısıİlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla haberler nedeniyle toplam 107 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu. Ankara 11. Sulh Hukuk Mahkemesi, kitapla ilgili tazminat talebini reddederken gazeteciye açılan diğer basın davaları, 3. Yargı Paketi uyarınca askıya alınmıştı.

Haberin Devamı

VALİNİN MAİLİNE TEHDİT DAVASI AÇTI

İsmail Saymaz, gezi olayları sırasında Eskişehir'de aralarında polislerin de bulunduğu kişiler tarafından dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz hakkında çok sayıda haber yapmıştı. Bu haberlerden rahatsız olan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın İsmail Saymaz'a gönderdiği mail tartışma yaratmıştı. İsmail Saymaz bu mail nedeni ile Vali Tuna'ya tehdit davası açmıştı. İçişleri Bakanlığı ise Vali Tuna hakkında soruşturma başlatmıştı.