Gündem İsmail YK hayat kurtardı

İsmail YK hayat kurtardı

Paylaş
İsmail YK hayat kurtardı

5 yaşındaki Beyzanur'un beyninde tümör vardı. İlaçlı tedavisine başlanan Beyzanur'a hem annesinin sesi hem de çok sevdiği İsmail YK'nın şarkıları düzenli olarak dinletildi. Beyzanur gözlerini açtı...

Kontrole gelmişti

Haberin Devamı

Isparta’da Beyzanur Karagür’ü (5), 6 ay önce annesi ve babası Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi’ne kontrol amaçlı getirmişti. Muayene sonucu küçük kızın beyninde beş santimetrelik tümör tespit edildi.

Tümör ameliyat edileyemecek kadar hassas bir bölgedeydi. Bu nedenle Beyzanur’a ilaçlı tedaviye başlandı. Anne Esra Karagür eşi Hurşit Karagür, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çalıştığı için hastanede tedavi boyunca boyunca babası Ersun Okçu ile bekledi.

Şefkat ve sevgi sözleri

Beyzanur Karagür’e bir yandan da psikolojik destek veriliyordu. Beyzanur’un herhangi bir enfeksiyon kapmasını önlemek için yanına refakatçi bile sokmuyorlardı.

Bu nedenle doktorlar, Beyzanur’un annesinden “MP3 müzik çalara kendi sesinizden şefkat sözleri ve Beyzanur’un sevdiği şarkıları kaydedin. Ona dinleteceğiz” dediler. Anne Esra Karagür denileni yaptı. Kendi sesini ve Beyzanur’un çok sevdiği İsmail YK’nın da şarkılarını MP3’e kaydetti.

Haberin Devamı

Tümör küçüldü

Doktorlar, Beyzanur’un yatağının kenarına da çok sevdiği oyuncak tavşanını koydurdular. 6 ay süren tedaviye Beyzanur olumlu yanıt verdi. Beynindeki tümör 2 santimetreye kadar küçülen küçük kız şimdi etrafındakilere tepki verebiliyor.

Şuuru tamamen kapalı olan küçük kızın şu anda gözleri açık. Tedaviyi gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Rıfat Örmeci, “Vazgeçmedik. Hep birlikte mücadele ettki. İlaçlı tedavinin yanı sıra, psikolojik desteğe de önem verdik. Amcacımız tümörü yok etmek” dedi.