Gündem 'İsmi bile yetti'

'İsmi bile yetti'

Paylaş
'İsmi bile yetti'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yıllardır güvenlik nedeniyle kapalı olan yaylalar, 'çözüm süreci'nin etkisiyle yeniden şenlendi. Yüksekova köyünde oturan Samet Şedal, 'Çözüm sürecinin ismi bile yetti' dedi

Çözüm süreciyle birlikte bölgede sağlanan huzur ortamı en çok yıllardır yaylaya çıkmanın hasretini yaşayan köylüleri memnun etti. Geçmiş yıllarda sık sık çatışma haberlerinin geldiği Yüksekova’nın Dağlıca bölgesindeki yaylalar, yeniden insan sesleriyle şenlendi.

Haberin Devamı

Yüksekova’nın köylerinde oturan vatandaşlar, 20 yıldır güvenlik gerekçesiyle çıkılmayan Balkıs Dağları eteğindeki Serpil Yaylası’na çıktı. Burada mantar toplayıp piknik yapan Samet Şedal, huzur içinde yaylaya çıkmanın keyfini yaşadıklarını söyledi. Şedal, "Artık eskiden olduğu gibi her tarafa rahat gidip gezebiliyoruz. Hayvanlarımızı otlatabiliyoruz. Dağlarımız ovalarımız yıllardır kimsesiz kaldığı için otlar kurumuş, ağaçlar budanmadığı için bakımsız kalmış. Çözüm sürecinin ismi bile yetti. İnşallah güzel bir şekilde sonuçlanır ve bizde köyümüzde, ülkemizde rahat ederiz" dedi.

DHA