Spor İspanya ve yıldızları

İspanya ve yıldızları

Paylaş
İspanya ve yıldızları

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın şampiyonu İspanya, 2010 Dünya Kupası'nda H Grubu'nda İsviçre, Honduras ve Şili ile mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
İspanya, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5. grupta mücadele etti. İspanya, Türkiye’nin dışında Bosna, Belçika, Estonya ve Ermenistan’ın yer aldığı grupta tüm maçlarını kazanarak 1. olarak finallere katılma hakkı elde etti.

TEKNİK DİREKTÖR VİCENTE DEL BOSQUE
Çalıştırdığı Takımlar: Real Madrid, Beşiktaş

Başarıları: Şampiyonlar Ligi 2000, 2002, İspanya Ligi 2001, 2003, İspanya Süper Kupası 2001, UEFA Süper Kupası 2002, Kıtalararası Kupa

Kariyeri: 60 yaşındaki İspanyol Del Bosque, daha önce Real Madrid ve Beşiktaş’ı çalıştırdı. 2008’deki son Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İspanya’yı şampiyonluğa taşıyan Luis Aragones’in yerine geçen Del Bosque, Real Madrid’in başına geçen en başarılı teknik direktörlerden biri olarak görülüyor.

Del Bosque Real Madrid’de futbol oynarken 5 İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) şampiyonluğu ve 4 Kral kupası, teknik direktörken de 2 La Liga, 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Iker Casillas (Kaleci):
29 yaşındaki Casillas, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak görülüyor.

Milli takımda 100’den fazla maça çıkan ve ülkesinde Saint İker (Aziz İker) lakabıyla anılan Casillas, çok güçlü reflekslere sahip ve çevik bir kaleci.

Sürekli oyunu rakip sahada oynayan bir takımın kalecisi olan ve oyunu iyi okuyan Casillas, batıl inançlara sahip ve bu nedenle Real Madrid her gol attığında kendi kalesinin direğine dokunuyor.

Xavi (Orta Saha):
30 yaşındaki Xavi, pasa dayalı bir oyun sistemiyle oynayan İspanya’nın en önemli oyuncularından. Takımını bir orkestra şefi gibi yöneten Xavi, üst düzey tekniği ve isabetli paslarıyla dikkat çekiyor.

11 yaşından beri Barcelona’da oynayan Xavi, özellikle Barcelona’dan da takım arkadaşı olan İniesta ile çok etkili bir ikili oluşturuyor. Duran topları da başarıyla kullanan Xavi, savunma görevini de çok iyi yerine getiriyor.

Andres İniesta (Orta Saha):
Xavi ile Barcelona’da takım arkadaşı olan 26 yaşındaki İniesta, son 4 yıldır milli takımda forma giyiyor. Barcelona’ya Albacete’den 12 yaşındayken gelen İniesta, çok üst düzey bir top tekniğine sahip.

Birçok mevkide görev alabilen İniesta, takımı için mücadele etmeyi hiç bırakmıyor. İniesta, çok rahat adam geçmesi, yüksek pas yüzdesi, savunmadaki başarısıyla eksiksiz bir orta saha oyuncusu durumunda.

David Villa (Forvet):
29 yaşındaki David Villa, İspanya’nın gol noktalarındaki en önemli 2 kozundan biri. Valencialı oyuncu iki ayağını da çok iyi kullanıyor.

Özellikle boş alan bulduğunda hızından çok iyi faydalanan Villa, tek forvet de oynayabiliyor. Zeki ve son vuruşlarda çok becerikli bir oyuncu olan Villa, takım arkadaşlarına sık sık gol pozisyonu da hazırlıyor.

Fernando Torres (Forvet):
Liverpool’un 26 yaşındaki forveti Torres, hızı ve son vuruşlardaki becerisiyle ön plana çıkıyor.

David Villa ile çok uyumlu bir ikili oluşturan El Nino (Velet) lakabıyla bilinen Torres, 2007’de 21 milyon sterline Atletico Madrid’den Liverpool’a transfer oldu.

Dünya çapında bir golcüde olması gereken tüm özelliklere sahip olan Torres, çevik, güçlü, teknik bir oyuncu.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Dünya Kupası’na 12 kez katılan İspanya, oynadığı 49 maçın 22’sini kazandı, 15’ini kaybetti, 12’sinde berabere kaldı. İspanya, Dünya kupaları tarihinde çeyrek finalden öteye geçemedi.

3

Haberin Devamı