Dünya İspanya'da 3 Türk boğularak hayatını kaybetti

İspanya'da 3 Türk boğularak hayatını kaybetti

Paylaş
İspanya'da 3 Türk boğularak hayatını kaybetti

İspanya'nın güneyinde Endülüs bölgesine bağlı Marbella kentinde denize giren 3 Türk hayatını kaybetti

Hayatını kaybedenlerin Gelibolu İşitme Engelliler Okulu’ndan Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya’ya gelen Türkler olduğu öğrenildi. Ölenlerden ikisinin 18 ve 19 yaşlarında işitme ve konuşma engelli öğrenci; üçüncü kişinin ise gelen heyete liderlik yapan 30 yaşındaki bir öğretmen olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

AB projesi çerçevesinde gelen ve 10’u öğrenci ikisi ise öğretmen olan heyetin, 5 Nisan tarihinde bölgeye geldiği ve 18 Nisan’da ise Türkiye’ye geri dönmeyi planladığı belirtildi.

Marbella kentine bağlı Venüs plajında denize girmek isteyen öğrencilerden diğer birinin ise bölgedeki vatandaşlar tarafından son anda denizden çıkartıldığı ve kentteki Costa del Sol hastanesine götürüldüğü duyuruldu.

Endülüs bölgesi acil servisinden yapılan açıklamada TSİ 16.22’de gelen bir telefon üzerine sahile acilen cankurtaran ekibi gönderildiği iki kişinin cesedinin denizden çıkartıldığı üçüncü kişinin cesedine ise uzun aramalar sonucu ulaşıldığı vurgulandı.

ENDÜLÜS VALİLİĞİ DENİZ SAKİN, HALKIN DENİZE GİRDİĞİ PLAJ DIŞINDAKİ BÖLGEDE DENİZE GİRMİŞLER

Haberin Devamı

Endülüs bölgesi valiliği yetkilileri DHA’ya, Türklerin halkın denize girdiği plaj dışındaki bir bölgede denize girdiği, boğulma anında ise denizin sakin olduğunu belirtti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis hayatını kaybeden Türklerin isimleri konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD (DHA) -