Gündem İspanya'da denizde boğulan Türkler için 3 gün yas

İspanya'da denizde boğulan Türkler için 3 gün yas

Paylaş
İspanya'da denizde boğulan Türkler için 3 gün yas

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentinde dün denize giren işitme engelli 2 Türk öğrenci ve kendilerini kurtarmaya çalışan öğretmenleri boğularak hayatını kaybetmişti. Marbella'da 3 gün yas ilan edilirken, acı olayın ardından çekilmiş görüntüler ortaya çıktı

Erasmus değişim programıyla İspanya’ya giden 18 ve 19 yaşlarındaki iki işitme engelli Türk öğrenci ve 30 yaşındaki bir öğretmen, Marbella kentinde girdikleri denizde boğuldu, bir diğer öğrenci ise hastaneye kaldırıldı.


(Soldan) Öğrencilerin isimleri Serdar Fidan (18) ve Şakir Çelik (19); öğretmenin ismi ise Ümit Nalbant olarak açıklandı.

ÖĞRENCİLERDEN BİRİNİ SÖRFÇÜ KURTARDI


Yapılan açıklamada, 3 öğrencinin denizde yüzdükleri sırada boğulmaya başladıkları ve öğretmenin bunu görerek öğrencileri kurtarmak için yanlarına gittiği ifade edildi. Ancak çabaları sonuç bulmayan öğretmenin kendisi de 2 öğrenci ile birlikte boğulmaktan kurtulamazken, üçüncü öğrenciyi bir sörfçünün kurtardığı öğrenildi. Sahildeki sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk yardımın ardından hastaneye kaldırılan öğrencinin kritik durumda olduğu bildirildi.

Yetkililer, 2 öğrencinin ve 1 öğretmenin gün ortasında nasıl boğulduklarına ilişkin soruşturma başlatırken, olayın ardından Marbella kentinde 3 gün yas ilan edildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer29592","29592","201504","29592-.jpg","1", "0","İspanya’da 3 Türk vatandaşı boğuldu !");

ERASMUS İLE GİTMİŞLERDİ


Boğulan öğrencilerin Erasmus değişim programı çerçevesinde İspanya’ya, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bulunan Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden 5 Nisan’da gelen 10 öğrenci arasında yer aldıkları ve gelecek Cumartesi Türkiye’ye dönecek oldukları öğrenildi.

ÇANAKKALE DE BARBELLA DA YASA BOĞULDU


Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bulunan Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden eğitim için gittikleri İspanya’da denizde boğularak ölen öğretmen ve iki öğrenci, Gelibolu’yu olduğu gibi İspanya’yı da yasa boğdu. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Marbella Belediyesi’nin 3 günlük yas ilan ettiğini söyledi.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, AB projesi kapsamında bulundukları İspanya’nın Malaga şehrine bağlı Marbella bölgesinde girdikleri denizde boğulan öğretmen ve iki öğrenci için başsağlığında bulundu. Özacar, "Türk Milli Eğitim Bakanlığı’nın engelli çocuklarımıza eğitim vermek gayretleri çerçevesinde yaşanan bu elim kazada, emeklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, çok değerli Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün ve öğretmenlerinin, umudumuz genç öğrencilerimizin acılarını paylaşıyor, her birine yürekten başsağlığı diliyorum. Üç vatandaşımızın denizde boğulmasından dolayı üç günlük yas ilan edildiğini açıklayan Marbella Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Angeles Munoz’a hassasiyetleri için teşekkür ediyorum" dedi.

AJANSLAR