Spor İspanya'da nefes kesen yarış

İspanya'da nefes kesen yarış

Paylaş
İspanya'da nefes kesen yarış

La Liga'nın 28. haftasında, Barcelona, deplasmanda Sevilla ile 1-1 berabere kalmasına rağmen 5 puan farkla liderliğini sürdürdü

Sevilla’nın Sanchez Pizjuan Stadı’nda oynanan maçta Barcelona, Bojan Krkiç’in 30. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti ve devre bu skorla tamamlandı.

26 MAÇLIK YENİLMEZLİK REKORU EGALE EDİLDİ

Sevilla 49. dakikada Jesus Navas’ın kafayla attığı golle beraberliği sağladı. İki takım da kalan dakikalarda gol bulamayınca maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PROGRAMI

Üst üste 26. lig maçında da yenilmeyen Barcelona, son olarak 1973-1974 sezonunda ulaştığı 26 maçta yenilmeme rekorunu egale etti. Barcelona, bu puan kaybına rağmen 75 puanla liderliğini sürdürdü.

REAL MADRİD BENZEMA İLE GÜLDÜ

Liderin takipçisi Real Madrid ise evinde Hercules’i 2-0 yenerek, liderle arasındaki puan farkını 5’e indirdi. Real Madrid’in gollerini 24 ve 56. dakikalarda Fransız forvet Karim Benzema attı.

Real Madrid, bu sonuçla puanını 70’e çıkardı. Ligde 3. sırada yer alan Valencia, deplasmanda Real Zaragoza’ya 4-0 yenildi. Zaragoza’nın gollerini Jiri Jarosik (Dk. 5), Ander Herrera (Dk. 40) ve Gabi Fernandez (Dk. 65 penaltıdan ve 75 penaltıdan) attı.

GOL KRALLIĞI YARIŞI

27 gol: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
17 gol: David Villa (Barcelona)
15 gol: Fernando Llorente (Athletic Bilbao)
14 gol: Giuseppe Rossi (Villarreal)
13 gol: Pedro (Barcelona) .

Haberin Devamı