Spor İspanya'nın favorisi Türkiye

İspanya'nın favorisi Türkiye

Paylaş
İspanya'nın favorisi Türkiye

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda namağlup unvanını koruyarak Fransa'yı yenen A Milli Basketbol Takımı'nı "favori" gösterdi

AS gazetesi, ay yıldızlıların Fransa’ya karşı aldıkları galibiyetin ardından "O, bir favori. Türkiye, ülkesi, kültürü ve basketbol karışımıyla herşeye sahip.

Basketbol oynarken bazen Yunanlılara, bazen Balkanlılara, bazen Ruslara benziyorlar, aniden Asyalılar gibi dengeli olabiliyorlar ve Akdenizliler gibi tepki gösterip, düşünebiliyorlar. Sonunda bir bütün olabilmek için kaynaklarının farklılığını kullanabiliyorlar. Gerisini de tecrübeli antrenör Tanjeviç hallediyor" diye yazdı.

Türkiye’nin Dünya Şampiyonası’nı sahasında oynamasının avantajını "çok iyi" kullandığı belirtilirken, A Milli Takım ile ilgili turnuva başında olan şüphelerin artık tamamen kalktığını kaydetti.

Sport gazetesi de "Türkiye, evindeki şampiyonada yoluna devam etmek istiyor" başlığını attı. "Şampiyonanın ev sahibi, Fransa karşısında büyük bir favori gibi çıkıp, öyle de bitirdi" diyen Sport, Türkiye’nin evinde iyi bir sonuç elde etmek için "ekstra motive olduğunu" kaydetti.

İspanyol gazeteleri ayrıca, Türkiye’nin çeyrek finalde Slovenya’yı geçmesi halinde yarı finalde İspanya ile karşılaşma olasılığına dikkat çekerek, "Ritmini bozmadan yoluna devam eden Türkiye’de özellikle Ersan İlyasova ve Hidayet Türkoğlu’nun iyi bir performans ortaya koyduğunu" vurguladı.

Haberin Devamı