Dünya İsrail ablukayı hafifletti

İsrail ablukayı hafifletti

Paylaş
İsrail ablukayı hafifletti

İsrail ablukayı hafifletti

İsrailli ve Filistinli yetkililer, İsrail'in, Gazze'ye meyve suyu, kurabiye ve baharat gibi gıdalar üzerindeki kısıtlamaları hafiflettiğini belirtti. Açıklama Filistinli yetkili Raed Fattouh'tan geldi.

Haberin Devamı

Hamas’ın 2007’de kontrolü elde etmesinden bu yana, İsrail Gazze’de sadece temel insani yardımların iletilmesine izin verirken, İslamcı örgütün tarafından askeri amaçlar için kullanılabileceğini öne sürdüğü elektronik ve inşaat malzemelerinin büyük bir bölümünün geçişini engelledi.

'BASKININ HAFİFLETİLMESİ' KARŞILIĞINDA

İngiliz gazetesi Daily Telegraph, İsrail'in, yaşanan son kanlı baskınla ilgili ilgili uluslararası soruşturma baskısının hafifletilmesi karşılığında Gazze'deki ablukayı kısmen azaltmayı kabul ettiğini iddia etti.

Gazetedeki iddiaya göre, konuyla ilgili müzakerelere önderlik etme hevesinde olan İngiltere'nin konuyla ilgili planı İsrailli yetkililere sunduğu belirtildi. Bunun karşılığında Gazze’deki durum nedeniyle giderek artan uluslararası eleştirilerle karşı karşıya kalan İsrail’de yetkililerin, Hamas kontrolündeki bölgeye daha fazla miktarda temel ihtiyaç malzemelerinin İsrail üzerinden geçişine izin vermeyi prensipte kabul edecekleri kaydedildi.

Planın gerçekleşmesi, İsrail'in 9 Türk'ü katlettiği saldırının sorumululuğundan hiç bir şekilde hesap vermeksizin kurtulması anlamına geliyor.Bu durumun başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkenin tepkisini çekeceği kaydediliyor.

Haberin Devamı

(Milliyet)