Dünya İsrail-Almanya krizi! Netanyahu iptal etti

İsrail-Almanya krizi! Netanyahu iptal etti

Paylaş
İsrail-Almanya krizi! Netanyahu iptal etti

Resmi ziyaret için İsrail'de bulunan Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in muhalif sivil toplum örgütleriyle görüşmesi Netanyahu'nun tepkisini çekti. Netanyahu Gabriel'le olan görüşmesini iptal etti.

Almanya ile İsrail arasında kirz patlak verdi. İsrail'e resmi ziyarette bulunan Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Başbakan Netanyahu'dan önce sol görüşlü sivil toplum örgütlerini ziyaret etmesi Netanyahu'nun tepkisini çekti. Netanyahu’nun, Gabriel’i, İsrail hükümeti ile sık sık ters düşen Breaking The Silence ve B’Tselem’le görüşmesi halinde ikili görüşmelerini iptal etmekle tehdit ettiği iddia edildi.

Reuters'ın haberine göre Netanyahu, Gabriel ile görüşmesini iptal etti.


GABRIEL GERİ ADIM ATMADI


Gabriel’se Netanyahu’nun bu sert çıkışına karşın geri adım atmamakta kararlı. Tehditleri basından öğrendiğini belirten Gabriel, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesinin ‘tamamen normal’ olduğunu kaydetti.

Alman kamu kanalı ZDF’ye konuşan Gabriel, şunları söyledi: “İsrail Başbakanı’nın Almanya’yı ziyaret ederek hükümeti eleştiren kişilerle görüşmek istediğini ve bizim kendisine bunun mümkün olmadığını söylediğimizi düşünün. Böyle bir şey düşünülemez. Sadece hükümetin bakanlıklarında bulunan kişilerle görüşürseniz hiçbir ülkede asla resmin bütününü göremezsiniz.”

Aşırı sağcıların ağırlıkta olduğu bir kabineye liderlik eden Netanyahu’nun bu tehdidini gerçekleştirmesi halinde İsrail, eşine pek rastlanmayan bir adım atmış olacak. Öte yandan bu durum, İsrail’in, Filistin topraklarındaki ihlallerini belgeleyen Breaking The Silence ve B’Tselem’e yönelik tutumunu her geçen gün daha da sertleştirdiğinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamı