Dünya İsrail Başbakanı'ndan itiraf 'Hizbullah hedeflerini onlarca kez vurduk'

İsrail Başbakanı'ndan itiraf 'Hizbullah hedeflerini onlarca kez vurduk'

Paylaş
İsrail Başbakanı'ndan itiraf 'Hizbullah hedeflerini onlarca kez vurduk'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kapalı kapılar arkasında Polonya, Macaristan ve Çekya başbakanlarına 'İsrail'in şu ana kadar Suriye'deki Hizbullah hedeflerini onlarca kez vurduğunu' söyledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Hırvastistan'ın başkenti Budapeşte'de katıldığı zirvede yanlışlıkla açık kalan mikrofonun aziziliğine uğradı

Haaretz'in haberine göre, Netanyahu kapalı kapılar ardından, "Putin'e söyledim, eğer onları (İran) Hizbullah'a silah transferi yaparken görürsek, onlara zarar vereceğiz. Ve bunu onlarca kez yaptık" dedi.

Habere göre, Netanyahu'nun yaptığı gizli konuşma yanlışlıkla başka bir bölümde bulunan muhabirlerin kulaklığına yansıdı. Netanyahu'nun 'itirafına' neden olan teknik arızanın birkaç dakika sonra düzeltildiği ifade edildi.

İsrail, Rusya ve ABD tarafından Suriye'nin güneybatısında ilan edilen ateşkese karşı çıkıyor. İsrail'in ateşkese karşı çıkma gerekçesi ise Lübnan Hizbullahı ve Şii milislerin bölgede daha aktif hale gelecek imkânı bulmalarından duyulan çekince.

Haberin Devamı