Dünya İsrail kendine çeki düzen vermeli

İsrail kendine çeki düzen vermeli

Paylaş
İsrail kendine çeki düzen vermeli

Rusya dönüşü, İsrail'den beklenen özrün geldiğini söyleyen Erdoğan, “İstediğimiz aldık. Kendisine çeki düzen vermesi gereken İsrail'dir” dedi

'ÖZÜR DİLEDİLER’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail’in özrünü Rusya dönüşü uçakta öğrendi. Dışişleri Bakanlığı’ndan bilgi aldığını söyleyen Erdoğan, “İstediğimiz aldık. Bana, diplomatik olarak bekledikleri cevabı aldıklarını söylediler. Mektubun içinde de özür beyanı geçiyor; bunu ifade ettiler” dedi.

‘BİZ NEYSEK OYUZ’

Hafta sonu İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Ankara’ya geleceğini belirten Erdoğan, “Savunma ve dışişleri bakanlarımız ile görüşecek. Bu konular da ele alınacaktır” derken, İsrail’le ilgili şu cümleleri kulllandı: Biz bugüne kadar neysek bundan sonra da oyuz. Kendisine çeki düzen vermesi gereken varsa o da İsrail’dir. Daha adil ve barıştan yana olması gerekir.

MEDYAYA TEŞEKKÜR

Konuşmasında, İsrail’in küstahlığına karşı medyanın ortak tepkisine de değinen Erdoğan şöyle devem etti: Türk medyasının durduğu nokta benim Başbakan olarak özlediğim noktadır. Medyamıza şahsım ve milletim adına çok teşekür ediyorum.

Haberin Devamı