Dünya İsrail: Özür dilemeyeceğiz

İsrail: Özür dilemeyeceğiz

Paylaş
İsrail: Özür dilemeyeceğiz

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze'ye yardım filosuna baskın nedeniyle özür dilemeyi düşünmediklerini söyledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ilişkilerin kesilebileceği yolundaki açıklaması İsrail'de büyük rahatsızlık yarattı.

İsrailli yetkililer, gemi baskını nedeniyle özür dilemeyeceklerini söyledi. Resmi açıklama ise İsrail'in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'dan geldi.

Lieberman,, "Türkiye'den özür dilemeye niyetimiz yok" dedi. Daha önce de İsrailli bir hükümet yetkilisi, "Can kayıpları için üzgünüz, ama şiddeti başlatan taraf İsrail değil" açıklamasını yaptı ve baskın nedeniyle özür dilemeyeceklerini vurguladı.

İsrail'in bu açıklaması, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun "Baskınla ilgili uluslararası soruşturma açılmazsa, ilişkileri keseriz" yönündeki sözlerini izledi.

İsrailli diplomatik kaynaklar, Davutoğlu'nun açıklamalarının ültimatom havası içinde yapılmış olmasından rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Bu tarz teklif ve ültimatomların ters etki yapacağını vurguladı.

Haberin Devamı