Dünya İsrail savaş hazırlığında mı?

İsrail savaş hazırlığında mı?

Paylaş
İsrail savaş hazırlığında mı?

İsrail ordusunun, Lübnan'daki Hizbullah'a ait 1000 dolayında sığınak ve askeri tesisin yerini gösteren haritaları basına sızdı. Uzmanlara göre, İsrail'in amacı kamuoyunu olası bir saldırıya hazırlamak

Haritada, Lübnan'da sivillerin yaşadığı bölgelerde Hizbullah'a ait 550 dolayında yeraltı sığınağı, 300 dolayında gözetleme noktası ile yaklaşık 100 silah deposunun yeri gösteriliyor.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, örgütün kısa ve orta menzilli füzelerini depoladığı yerlerin çoğu, 2006'da İsrail ve Lübnan arasındaki savaş sonrasında BM'nin Hizbullah'ın silahlanmasını yasakladığı Lübnan'ın güneyinde.

Haberde, İsrail'in bu bilgileri kamu diplomasisi kampanyasının bir parçası olarak sızdırdığı belirtilerek, bu şekilde dünyayı yeni bir savaşa hazırlamayı amaçladığı savunuldu.

Haberin Devamı

>> İSRAİL ADA İNŞA EDECEK

Washington Post'ta yer alan bir yoruma göre ise, İsrail'in hastanelerin, okulların ve hatta evlerin yakınındaki bu yerlere ileride bir saldırı düzenlenmesi halinde doğabilecek uluslararası eleştirileri önlemeyi amaçladığı ifade edildi.

Washington Post'a konuşan İsrailli bir komutan, "Amacımız Hizbullah'ın bu (haritadaki) köyleri bir muharebe alanına çevirdiğini göstermektir" dedi.

HİZBULLAH: KORKUTMA TAKTİĞİ

Hizbullah ise haritanın doğru olup olmadığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınarak, İsrail'i "korkutma taktiklerine" başvurmakla suçladı.

Hizbullah'ın siyasi bürosundan Kadir Nureddin, "Lübnan'ı yok edebileceklerini söylemeye çalışıyorlar. Bunu yapabiliyorlarsa bırakalım yapsınlar, ama ben yapamayacaklarını söylüyorum" diye konuştu.

İsrail yıllardır, Hizbullah'ın İran ve Suriye'nin yardımıyla silahlanarak Lübnan'ın güneyinde füze köyleri kurduğunu iddia ediyor.

Haberin Devamı