Dünya İsrail suikast timi göndermiş

İsrail suikast timi göndermiş

Paylaş
İsrail suikast timi göndermiş

Mavi Marmara gemisine yapılan kanlı baskında kullanılan İsrail askerleri özel bir suikast birliğine mensupmuş

İsrail, Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında dünyada "katiller olarak" bilinen "Şayetet 13"ü kullandı. İsrail ordusunun 13. filo olarak tanıttığı bu timler, nokta isimlere yapılacak suikastlarda kullanılıyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin, donanma özel kuvvetlerine “Şayetet 13” (13. Filo) adı veriliyor.

Haberin Devamı

S’13 olarak da bilinen birim, İsrail’in üç ana özel kuvvet biriminden biri olma özelliğini taşıyor. S’13, denizden karaya baskın, suikast, kontr-terörizm, sabotaj, deniz istihbaratı ve rehine kurtarımı gibi konularda uzman olarak eğitiliyor.

Merkezi Hayfa’da bulunan Château Pelerin, diğer adıyla Atlit Kalesi’nde yer alan ve 1949 yılından bu yana aktif olan Şayetet 13’ün çok az sayıdaki görevi halka açıklanıyor. Söz konusu birim, bugüne kadar Altı Gün Savaşı, Bulmus 6 operasyonu, Lübnan savaşı, 2. İntifada’da çeşitli görevler bulundu.

S’13, denizden karaya baskın, suikast, kontr-terörizm, sabotaj, deniz istihbaratı ve rehine kurtarımı gibi konularda uzman olarak eğitiliyor.

Merkezi Hayfa’da bulunan Château Pelerin, diğer adıyla Atlit Kalesi’nde yer alan ve 1949 yılından bu yana aktif olan Şayetet 13’ün çok az sayıdaki görevi halka açıklanıyor.

Haberin Devamı

(Milliyet)