Dünya İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkes

İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkes

Paylaş
İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkes

Filistinli üst düzey bir yetkili, Gazze'de 'kalıcı ateşkes' konusunda İsrail'le anlaşmaya varıldığını açıkladı. Ardından Mahmud Abbas da ateşkesin sağlandığını duyurdu

AFP ajansına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda kalıcı ateşkes üzerinde anlaşmaya varıldı. Bu, Gazze'ye yönelik ablukaya son verilmesi ve Gazze'nin talepleriyle ihtiyaçlarının karşılanması için garanti sağlanması anlamına geliyor" dedi.

Haberin Devamı

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI DA AÇIKLADI

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli gruplar ile İsrail arasında kalıcı ateşkesin sağlandığını açıkladı. Abbas, ateşkesin yerel saatle 19.00’da başlayacağını söyledi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail tarafından konuyla ilgili ilerleyen dakikalarda açıklama geldi. İsrail yönetimi Mısır'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini duyurdu. Resmi açıklamanın, ilerleyen saatlerde görüşmelerin yürütüldüğü Mısır'dan yapılması bekleniyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20452","20452","201408","20452-174712.jpg","1", "0","Gazze'de bugün silahlar neşeyle ateşlendi");

İSMAİL HENİYYE DE AÇIKLADI


Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye de, "Filistin halkının direnişini taçlandıracak" siyasi anlaşmaların eşiğinde olduklarını belirtti. Heniyye, El-Aksa televizyona yaptığı açıklamada, "Halkımızın direnişini taçlandıracak siyasi anlaşmaların eşiğindeyiz" dedi.

Hamas Siyasi Büro üyesi ve Kahire’deki ateşkes görüşmelerinde Filistin’i te diye konuştu.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de taraflar arasında anlaşmanın sağlandığını ve Kahire’den resmi açıklama beklediklerini söyledi. İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye 7 Temmuz’da havadan ve denizden, 17 Temmuz’da ise karadan saldırıya geçmişti. İsrail ve Filistinli gruplar arasında bir kaç kez sağlanan geçici ateşkesin, kalıcı hale getirilmesi için Kahire merkezli yürütülen görüşmelerde şu ana kadar bir sonuç alınamamıştı.