Türkiye (Son Dakika) İsrail'de bir Türk müebbet hapis cezasına çarptırıldı

İsrail'de bir Türk müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Paylaş
İsrail'de bir Türk müebbet hapis cezasına çarptırıldı

2013 yılında İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Romen kadını çekiçle öldürmekle suçlanan Türk işçi Aydan Demirhan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

İsrail gazetesi Haaretz'te yer alan iddiaya göre Aydan Demirhan ve Romen kadın Ilona Denise bir barda eğlendi. Eve dönüş sırasında para yüzünden tartışmaya başladılar.

İddiaya göre Demirhan çekiçle Romen kadını öldürdü. Olaydan 5 gün sonra yakalanan Demirhan'ın Türkiye'ye kaçmak için bilet altığı ortaya çıktı.

"BEN ÖLDÜRMESEYDİM O BENİ ÖLDÜRECEKTİ"

Mahkemede son sözleri sorulan Türk işçi Aydan Demirhan, "Ben onu öldürmeseydim, o beni öldürecekti! Nefsi müdafada bulundum" dese de müebbet hapis cezasından kurtulamadı.

ROMEN KADININ KIZINA 66 BİN DOLAR ÖDENECEK

Öte yandan Türk işçi Demirhan, Romen kadının Romanya'da yaşayan kızına İsrail yasalarındaki en yüksek para cezası olan 66 bin dolar ödemeye mahkum edildi.

Haberin Devamı

Romen kadının Tel Aviv'e gelmeden bir kaç yıl önce İsrail'in Hayfa kentinde hemşire olarak çalıştığı kaydedildi.

KAN DONDURAN AYRINTILAR

Mahkemede, cinayetle ilgili kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı. İddiaya göre Romen kadını çekiçle öldüren Demirhan, kadının başını,bacaklarını ve ayaklarını kesti. Bu sırada sürekli sigara içen Demirhan'ın sigaraları ceset üzerinde sondürdüğü öne sürüldü. Parçalara ayrılmış cesedin sadece gövdesine ulaşılırken İsrail polisi İnterpol yardımıyla kadının Romanya'da yaşayan kızına ulaştı.