Bilim - Teknoloji İsrail'de iPad Komplosu
Paylaş
İsrail'de iPad Komplosu

İsrail İletişim Bakanlığı, Apple iPad'in ülkeye girişini tamamen yasakladı. Ülkeye tek bir iPad bile sokmak artık mümkün değil. Peki bu kararın ardında yatan asıl şey ne?

Apple'ın yeni oyuncağı iPad piyasaya çıktığı ülkelerde büyük ilgi görüyor. Ancak bazı ülkeler, bu cihazın sınırlarının içerisine adım atmasını bile yasaklıyor. Gelen haberlere göre İsrail, iPad'in ülkede satışını yasakladı. Ha'aretz adlı gazetenin haberine göre, İsrail İletişim Bakanlığı mühendisleri iPad'in İsrail standartlarına uygun olmadığı raporunu verdiler. Buna gerekçe olarak da cihazın Wi-Fi standartlarının ülkedekiyle uyumsuz olması gösterildi. Bu raporun ardından, ülkeye Apple iPad'in girişi tamamen yasaklandı. Öyle ki ülkeye dışarıdan tek bir iPad bile sokmak isterseniz, havaalanlarında ve gümürklerde bu cihazlara el konuluyor. Ancak bu olayın arkasında çok daha farklı şeylerin yattığı belirtiliyor. Olayın arkasında ne var?

Haberin Devamı

İsrail'de geçerli olan Wi-Fi standartlarının, AB ülkeleriyle aynı olması, cihazın yasaklanmasının ardında başka bir şeyin olduğunu gösteriyor. Öte yandan, ABD'deki standartlarla İsrail'dekiler farklılık gösteriyor. Apple'ın İsrail'deki distribütörü olan iDigital adlı firmanın sahibi olan Chemi Peres, ülkenin Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in oğlu. iDigital şu an için, ülkeye giren ve ABD standartlarına sahip olan iPad'lerden para kazanamıyor. Birkaç ay içerisinde AB standartlarına uygun modelleri ülkeye getirecek olan şirketin, bu süre zarfında insanların yurtdışından iPad getirmesini engellemek için böyle bir karar alınması yönünde baskı yaptığı iddia ediliyor. Sizce bu iddialar doğru olabilir mi?

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.