Magazin İsrail'de Vadi depremi!

İsrail'de Vadi depremi!

Paylaş
İsrail'de Vadi depremi!

Menajer Çelebi'nin ABD'deki ılımlı İsrail lobi şirketi J Street'in bağışçısı olduğu ortaya çıkınca İsrail karıştı

Kurtlar Vadisi Irak filminin yabancı oyuncularına menajerlik yapan Mehmet Çelebi’nin ABD’deki ılımlı İsrail lobi şirketi J Street’in bağışçısı olduğu ortaya çıktı. İsrail karıştı...

Haberin Devamı

Amerika’da AIPAC ve ADL gibi güçlü Yahudi lobilerine alternatif olarak kurulan ve Gazze, İran, Filistin barışı ve Yahudi Yerleşkeleri gibi konulardaki ılımlı görüşleriyle İsrail’in şahin kesimini kızdıran J Street adlı Yahudi kuruluşuna bağış yapan kişilerin listesinin internete sızması İsrail’i karıştırdı.

Lobi şirketinin en büyük destekçisinin Soros ailesi olduğu, diğer bağışçıların ise tartışmalı isimler olduğu ortaya çıktı.

Hillary ile de kriz yaşadı

Bağışçılar arasında 250 dolar gibi çok küçük bir miktarla da olsa Kurtlar Vadisi Irak filminde yabancı oyuncuların menajerliğini yapan Mehmet Çelebi’nin de bulunması J Street’i eleştiri oklarının hedefi yaptı.

İsrailli doktorları Iraklı mahkumların organlarını çalarken gösteren filmin yapımcısının bu lobinin destekçileri arasında olduğunu belirten sağ basın “İçimizdeki hainler ortaya çıktı” diyerek J Street’i vatan hainliğiyle suçlayacak kadar ileri gitti. Çelebi daha önce de Hillary Clinton’un başkanlık kampanyasında yer almış ancak aynı film nedeniyle Hillary tarafından kampanya dışında bırakılmıştı.

(Milliyet)

Haberin Devamı