Dünya İsrail'den BM'ye yardım filosu mektubu

İsrail'den BM'ye yardım filosu mektubu

Paylaş
İsrail'den BM'ye yardım filosu mektubu

Mektupta, bu ay için de Atina'dan Gazze'ye hareket etmesi beklenen yardım filosundan duyulan endişe dile getirildi

İsrail, Gazze'ye gitmesi beklenen yeni yardım filosundan duyduğu endişeyi Birleşmiş Milletler'e bildirdi.

Haberin Devamı

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ron Prosor'un konuyla ilgili Genel Sekreter Ban Ki-mun'a ve BM Güvenlik Konseyi'ne mektup yazarak yardım filosuyla ilgili kaygılı olduğunu ifade ettiği bildirildi.

Prosor, mektubunda, yardım filosunun kışkırtma amaçlı olduğunu iddia ederek, filonun yola çıkmasının tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini kaydettiği öğrenildi. ,

Bu ay içinde Atina'dan Gazze'ye deniz yoluyla hareket etmesi beklenen yardım filosunda Amerikalı yolcular da bulunacak.

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Yunan vatandaşlarına ve Yunan bandıralı gemilere Gazze için oluşturulan yeni yardım filosuna katılmamaları çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığında yapılan yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, ''Gazze'ye insani yardımların resmi kanallarla gönderilmesi gerektiğine'' ilişkin açıklaması hatırlatılarak, ''bu kritik ortamda, herkes sorumluluk göstermek ya da hareketlerinin sorumluluğunu üstlenmek zorundadır'' ifadelerine yer verildi.

İSRAİL TALEP ETMİŞTİ

Haberin Devamı

Bu arada daha önce Yunan basınında çıkan haberlerde, ''İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Atina'dan, Gazze için hazırlanan yeni yardım filosunu engellemesini istediği'' iddiasına yer verilmişti.

Elefterotipia gazetesi, ''İsrail'in bu talebinin iki ülke ilişkilerinde sıkıntı yarattığını'' ifade ettiği haberinde, ''İsrail'in Yunanistan ile Kıbrıs Rum kesiminden, ölçülü bir şekilde dikkati çekmeden, yardım konvoyundan uzaklaşmasını istediğini'' öne sürmüştü.

(A.A.)