Dünya 'İsrail'e dava açacağız'

'İsrail'e dava açacağız'

Paylaş
'İsrail'e dava açacağız'

Erdoğan Türkiye'nin İsrail komandolarının saldırdığı Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 9 Türk adına İsrail'e dava açmayı planladığını belirtti

G-20 zirvesi için Kanada’da bulunan Başbakan Erdoğan, Toronto Star gazetesine verdiği mülakatta, İsrail ile ilişkilerdeki gerginliğin bu ülke 4 koşulu karşılayana kadar süreceğini ifade etti. Erdoıan koşulları şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

‘Özür dilesinler’

“Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıdan dolayı özür dilemesi, saldırıda hayatını kaybeden 9 kişinin ailesine tazminat ödemesi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un çağrısını yaptığı gibi olaya ilişkin uluslararası bir soruşturmayı kabul etmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması.”

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin, saldırının mağdurları adına İsrail’e dava açmayı planladığını kaydetti. Saldırının uluslararası sularda düzenlendiğine, silah, tüfek ve plastik mermilerin kullanıldığına işaret eden Erdoğan, “Ben bunu devlet terörü olarak yorumluyorum” dedi.

‘AB’yi istiyoruz’

Başbakan Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, Türkiye’nin İsrail karşıtı olmadığını, Türkiye’nin Orta Doğu’da İsrail’e dostane tek ülke olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Tayyip Erdoğan, bir başka soru üzerine, “Türkiye’nin Batı’ya sırtını çevirdiği yönündeki tespitler çok yanlış. Biz AB’ye katılmayı hala çok istiyoruz” diye konuştu.