Dünya 'İsrail'in saldırısı özel kaygı yaratıyor'

'İsrail'in saldırısı özel kaygı yaratıyor'

Paylaş
'İsrail'in saldırısı özel kaygı yaratıyor'

Zirve çerçevesinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin, Çırağan Sarayı'nda kahvaltıda bir araya geldi

‘Adalet istiyoruz’

Haberin Devamı

İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Gazze yardım konvoyuna yapılan saldırının tüm dünyaya vicdan muhasebesi yaptırdığını belirterek, “Yükü insani yardım olan ve uluslararası kara sularında seyreden 32 ülkeden silahsız sivil insanlara yapılan saldırının hiçbir savunulacak tarafı olamaz” dedi. Erdoğan “Hakkın ve adaletin tesis edildiği gün acılarımız biraz olsun gidecektir” diye konuştu.

‘Başsağlığı diliyoruz’

Putin de konuşmasında, zirvenin İsrail’in yardım filosuna saldırısı sonrası daha da önem kazandığını kaydetti. Putin, “Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı konusunda Türkiye’ye tam destek verecek misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi: Bu saldırı maalesef tarafsız sularda gerçekleştirildi ve bu sularda olması özel bir kaygı yaratıyor. Konuyu Sayın Erdoğan ile ayrıntılı olarak ele aldık. Biz Türk yönetiminin ve Türk halkının hissiyatını iyi anlıyor ve başsağlığı diliyoruz. Konuyu BM’de de gündeme getirmeye hazırız ve zaten bir çalışma yapılıyor.

Haberin Devamı