Ekonomi İsrail'le ticaret kopar

İsrail'le ticaret kopar

Paylaş
İsrail'le ticaret kopar

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İsrail'le ticaretin bitebileceğini söyledi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise “Zaten ciddi bir proje kalmadı” dedi

'DÖNÜN ÇAĞRISINA GEREK YOK'

Haberin Devamı

Türkiye ile İsrail arasındaki kriz, gözleri ekonomik ilişkilere çevirdi. Krizin turizme etkisini değerlendiren Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İsrail’in hak ettiği cevabı alması gerekiyor. Bedelini turizm ödeyecekse katlanırız” dedi.

Türkiye’nin İsraillilerle bir sorununun olmadığını kaydeden Ertuğrul Günay, “İsrail’in vatandaşına ‘Dönün’ çağrısı yapmasına gerek yok. Onlar bizim konuğumuz” dedi.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI VAR

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da “Geçen yıl 1.5 milyar dolarlık ihracat, 1 milyar dolarlık ithalat yapmışız. İsrail’in devlet terörü, bu rakamların bir kenara bırakılmasına neden olur. Türkiye’nin İsrail ile serbest ticaret anlaşması var. Ticaretin artırılması için, gece gündüz demeden, ülke ayrımı yapmadan dolaşıyoruz ama her ne olursa olsun, hiçbir şey bazı değerlerin üstünde olamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CİDDİ BİR PROJE KALMADI

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de İsrail ile krizin kalan 4 Heron’un (insansız uçak) teslimatında sıkıntı yaratmayacağını belirterek, şöyle konuştu: “Kalan ‘Heron’ların haziran veya temmuzda teslim edilmesini bekliyoruz. İsrail ile ciddi bir proje kalmadı. ‘Avaks’lar ve radar projelerine ilişkin teslimatlar bitmek üzere. Şirketten şirkete olan işlerde İsrailli firmalar zaten alt yüklenici.”