Dünya İsrailli casus gözaltına alındı

İsrailli casus gözaltına alındı

Paylaş
İsrailli casus gözaltına alındı

Mısır'da casusluk yaptığı şüphesi ve Mısırlı gençleri yetkililere karşı eylem yapmaya teşvik etmeye çalıştığı gerekçesiyle bir İsrailli gözaltına alındı

Mısır resmi haber ajansı MENA, devlet güvenlik savcısı Haşim Bedevi’nin, Mısır hakkında casusluk yaptığı şüphesi ve ülkenin ekonomik ve politik çıkarlarına zarar vermeyi amaçladığı gerekçesiyle İsraillinin 15 gün gözaltında tutulmasına karar verdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

MENA, bugün gözaltına alınan İsraillinin İsrail istihbarat servisi Mossad için çalıştığını belirtti. Mısır yasaları, gerek görüldüğü takdirde 15 günlük gözaltı süresinin uzatılmasına olanak sağlıyor. Mısırlı bir adli yetkili, gözaltına alınan İsraillinin, eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesine neden olan halk ayaklanmasının sembolü olan Tahrir Meydanı’nda aktif olduğunu, her gün Mısırlı gençleri orduyla çatışmaları için kışkırttığını, bazılarına ise para dağıttığını ileri sürdü. Haberle ilgili olarak Mısır ve İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı.