Dünya İsrailli ve Türk yetkililerden gizli görüşme

İsrailli ve Türk yetkililerden gizli görüşme

Paylaş
İsrailli ve Türk yetkililerden gizli görüşme

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün İsrail Sanayi Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile Zürih'te gizli bir zirve gerçekleştirdi. Bu, filo baskınından bu yana iki ülke arasındaki ilk temas olma özelliğine sahip

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmenin "gayrıresmi bir toplantı" olduğu duyuruldu. İsrail basını da 2.5 saat süren toplantıya 4 Türk yetkili ve İsrail heyetin katıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Eliezer, İsrail kabinesinde Türkiye'ye en ılımlı bakan üye olarak gösteriliyor. Eliezer ayrıca, kabinede filo baskınıyla ilgili soruşturmanın uluslararası yapılması gerektiğini savunan tek isim olmuştu. Davutoğlu ile Eliezer arasında yapıldığı söylenen görüşme, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan filoya düzenlediği ve 9 kişinin hayatını kaybettiği baskından bu yana yapılan ilk yüz yüze temas olma özelliğine sahip.

"GÖRÜŞME TALEBİ TÜRKİYE'DEN"

İsrail, görüşme talebinin Türkiye'den geldiğini de öne sürdü. İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Netanyahu'nun bu talebi geri çevirmek için herhangi bir sebep görmediği de ifade edildi.

Başbakanlık açıklamasında, "Geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde Dışişleri Bakanlığı'nın da bilgisi dahilinde olmak üzere Türkiye ile temas kurutulması yönünde bazı girişimler oldu" denildi.

Haberin Devamı