Ekonomi İsrailli yine Antalya'da

İsrailli yine Antalya'da

Paylaş
İsrailli yine Antalya'da

İsrailli tur operatörü Kavei Hufsha Türkiye'yi yeniden tur programına aldı

Önce Davos'taki 'one minute', ardından Mavi Marmara baskınıyla iplerin kopma noktasına geldiği Türkiye-İsrail ilişkileri turizm pazarında kendini hissettiriyor.

Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, İsrail Hükümeti'nin Türkiye'ye gitmeyin uyarısına rağmen İsrail vatandaşlarının Türkiye'yi destinasyonlarında görmek istediğini belirten ülkenin en büyük tur operatörlerinden Kavei Hufsha, durdurulan paket turlarda Türkiye'yi tekrar seçenekleri arasında koydu.

İsrailli haber sitesi Globes'ta yer alan haberde İsrailli turistlerin özellikle Antalya'dan vazgeçemedikleri ve tatillerini yapmak istedikleri bilgisi yer alırken, Kavei Hufsha CEO'su Arnon Englender, İsrail'den talep geldiğini, aynı talebi Türk tarafına da ilettiklerini, Antalya'ya ilginin canlandığını gördüklerini ve paket turlara başladıklarını kaydetti.

TÜRK TURİZMİNE 2 MİLYAR DOLARLIK YARA

Globes'ta yer alan haberde İsrail gerginliği ile birlikte Türk turizminin 2 milyar dolarlık bir gelirden de olduğu bilgisi yer alırken, Kavei Hafsha CEO'su Englender "Antalyalı otelciler ve ticaret erbabı da bizleri sevgiyle karşılamaya hazır" dedi.

Kavei Hufsha'nın tekrar başlattığı 420 dolar ile 580 dolar arasında kişi başı paket turların 3 gece sürdüğü belirtildi. Türkiye'nin İsrailli turistler için özel bir tatil bölgesi olduğuna dikkat çeken Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Turizm kavga ve politik sorunu kabul etmiyor. İnsanlar özgürce tatil yapmak istiyor. İsrailliler için Türkiye kendi evleri kadar güvenli" diye konuştu.

Haberin Devamı

EGE'NİN KARŞI YAKASINA YÖNELDİLER

Bu arada yaşanan politik gerginlik en çok Antalya'da hissedildi. Türkiye'ye seyahat ikazının kaldırıldığı temmuz sonuna kadar ise İsrailli turistlerin ilgisi karşı kıyıya, Yunanistan'a yönelmişti. İsrail Hava Meydanları İdaresi'nce yayımlanan verilere göre Antalya'ya gelen İsrailli turistlerin sayısı, temmuzda yüzde 72 azalmış, buna karşın aynı dönemde Yunanistan'ı ziyaret eden İsrailli sayısı ise yüzde 75 artmıştı. Uzmanlar İsrail'de yapılan "boykot" çağrılarının etkili olduğunu belirtiyor.