Spor Issiar Dia Fenerbahçe'de

Issiar Dia Fenerbahçe'de

Paylaş
Issiar Dia Fenerbahçe'de

Fenerbahçe beklenen transferi yaptı ve Nancy'nin Fransız sağ kanat oyuncusu Issiar Dia'yı renklerine bağladı

Transfer çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Fenerbahçe, Fransa Ligi'nin Nancy takımında oynayan, Senegal asıllı Fransız oyuncu Issiar Dia'yı renklerine bağladı.

23 yaşındaki genç oyuncuyla 4 yıllık anlaşma yapıldığı bildirildi. Sarı-lacivertli takımın resmi sitesinden transfer şu şekilde duyuruldu; Fenerbahçemiz AS Nancy’de forma giyen Issiar Dia’yı renklerine kattı. Kulübümüz Senegal asıllı Fransız sağ kanat oyuncusu ile 4 yıllığına anlaşma sağladı.

ISSIAR DİA KİMDİR?

1987 doğumlu Senegal asıllı Fransız futbolcu Issiar Dia, futbola Montrouge FC 92 takımında başladı. 2004 yılında Amiens ile profesyonel sözleşme imzalayn Dia, bu forma altında 48 maça çıktı ve 5 gol attı.

Amines'te gösterdiği performansla Nancy'nin dikkatini çeken Senagalii genç yıldız 2006 yılında bu takıma transfer oldu. Nancy forması altında 4 sezonda 97 maça çıkan Senagalli genç yıldız 13 gole imzasını attı.

2004-2005 yılında Fransa U18 takımında forma giyen Dia, sırasıyla U19 ve U21 formalarını da giydi. Ancak Dia 2008 yılında 21 yaşındayken Senegal Milli Takımı'nı seçtiğini açıkladı.

Dia şu ana kadar Senegal forması altında çıktığı 6 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi. 1.65 boyundaki Senagalli oyuncu, orta sahanın sağ kanadında , sol kanadında ve forvet pozisyonunda görev yapıyor. İki ayağını da etkili kullanabilen Dia, gol yollarında etkili bir oyuncu olarak tanınıyor.

Haberin Devamı