Gündem İşsiz genç, patron oldu

İşsiz genç, patron oldu

Paylaş
İşsiz genç, patron oldu

Antalya'nın merkez Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında işsiz bir gence börekçi dükkanı açıldı

Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından SRAP kapsamında, işsiz 23 yaşındaki Mikail Kaya için Değirmenönü Caddesi’nde açılan "Osmanlı Börek Salonu", Kaymakam Fatih Kocabaş tarafından açıldı.

Kaymakam Kocabaş, Dünya Bankası desteğiyle yürütülen SRAP’ın 2006 yılında tamamlandığı söyledi. SRAP Projesinin 2007 yılından itibaren genel bütçe çerçevesinde sürdürüldüğünü belirten Kocabaş, proje hakkında bilgi verdi.

SRAP kapsamında 0-6 yaş gruplarının sağlık, 0-18 yaş grubu çocukların da eğitimleri için annelere ödemeler yapıldığını anlatan Kocabaş, proje kapsamında ’Yerel Girişimler Projesi"nin de bulunduğunu kaydetti.

BAŞVURDUKTAN 15 GÜN SONRA OLUMLU YANIT GELDİ


SRAP kapsamında Kaymakamlık tarafından börekçi dükkanı açılan Mikail Kaya, 1995 yılında Çorum’dan Antalya’ya geldiğini, börekçide çalıştığını söyledi. Daha sonra askere giden Kaya, askerlik dönüşü bir kaç yıl farklı işlerde çalıştığını, daha sonra da işsiz kaldığını belirtti.

SRAP’ı öğrendikten sonra Kaymakamlığa başvurduğunu anlatan Kaya şöyle devam etti: "İşsiz kalınca bir süre boş gezdim. SRAP’dan yararlanmak üzere başvurdum.

15-20 gün içinde Kaymakamlık olumlu yanıt verdi. 3,5-4 ay içinde de onay çıkınca bu iş yerini açtım. İki kız kardeşim, ben ve bir usta ile börekçi dükkanını işletiyoruz. İşsizdim, patron oldum. Şimdi 4 kişi buradan ekmek yiyor."