Gündem İşsiz inşaat işçisine dördüz şoku

İşsiz inşaat işçisine dördüz şoku

Paylaş
İşsiz inşaat işçisine dördüz şoku

Mersin'in Mut İlçesi'nde inşaat işçisi 31 yaşındaki Erol Yılmaz'ın eşi 22 yaşındaki Nasibe Yılmaz, dördüz bebek dünyaya getirdi.

İlçeye bağlı Evren Köyü'nde oturan ev hanımı Nasibe Yılmaz, bir süre kontrol için gittiği Mut Devlet Hastanesi’nde yapılan muayenede üçüz bebeğinin olacağını öğrendi. Ancak hamilelik riskli olduğu için genç kadın, geçen hafta hastaneye yatırıldı. Tedaviye alınan genç kadın, bugün sabah Dr. Ahmet Çakal tarafından yapılan operasyonla, 1'i kız, dördüz bebeklerini dünyaya getirdi. Dr. Ahmet Çakal, “Bebeklerin hepsi çok sağlıklı. Anne de sağlıklı. Herhangi bir sorun olmadı. En kısa zamanda taburcu edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Üçüz bebek beklediğini belirten Nasibe Yılmaz ise “Dördüz olunca şoke oldum. Şaşkınlıkla mutluluğu bir arada yaşıyorum” derken iş buldukça inşaat işçiliği yapan baba Yılmaz ise “4 yaşında bir oğlumuz vardı. Onunla birlikte şimdi 5 çocuğumuz oldu. Hem çok mutluyum hem de onlara nasıl bakacağım diye endişeleniyorum. Henüz hiçbirine isim düşünmedik” diye konuştu.

"ULTRASON YANILTABİLİYOR"

Dördüzlerin doğumunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ahmet Çakal, "Tıp imkanları ne kadar gelişirse gelişsin bebeğin anne karnında görüntülenmesini sağlayan ultrasonda, çoğul gebeliklerde yanılgı payı olabiliyor" dedi.

Mut Devlet Hastanesinde görevli Dr. Çakal, çoğul gebeliklerin anne adayına sıkıntılı bir dönem yaşattığını belirtti.

Haberin Devamı

Anne Nasibe Yılmaz’ın kendilerine gebeliğinin 28’inci haftasında üçüz gebelik tespiti ve ağrı şikayetleriyle başvurduğunu anlatan Çakal, erkek doğum riski olduğunu söyledi.

Düzenli bir takiple erken doğuma fırsat vermediklerini ve bebekleri başarılı operasyonla dünyaya getirdiklerini belirten Çakal, şöyle konuştu:

"Tıp imkanları ne kadar gelişirse gelişsin bebeğin anne karnında görüntülenmesini sağlayan ultrasonda, çoğul gebeliklerde yanılgı payı olabiliyor. Ben de ilk muayenede üçüz bebek tespit ettim. Çünkü, bebekler 7 aylık olmuştu ve dördüncü bebek karnın arka kısmında olduğu için görünmüyordu. 35’nci haftaya kadar yaptığımız düzenli takibin ardından doğum belirtileri başladığında anneyi
sezaryene aldık. Çocuklar da akciğer problemi olabileceği ihtimalini de göze alarak kuvözleri hazırladık. Ancak kuvöze bile ihtiyaç kalmadı. Dördüzler son derece sağlıklı."

Bir erkek çocuğu daha bulunan anne Nasibe Yılmaz, sorunlu bir hamilelik dönemi geçirdiğini belirterek, "Daha önce kontrollerimi Karaman Doğumevinde yaptırıyordum. 7’nci aydan itibaren Mut Devlet Hastanesine ağrı şikayetiyle başvurdum. Son derece özenli bir takip sayesinde dört sağlıklı evlat sahibi daha oldum" dedi.

KAYMAKAMLIKTAN BEZ YARDIMI

Üçüz beklerken dördüz bebek sahibi olan anne babaya Mut Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destek sağlandı. 3’ü kız, biri erkek dördüzlere, "Mutlu Anne Mutlu Bebek Projesi" kapsamında, bebek bezi ve giyim eşyası hediye edildi.

Haberin Devamı

DHA - AA