Sağlık İştah kapatan süper gıdalar

İştah kapatan süper gıdalar

Paylaş
İştah kapatan süper gıdalar

Sürekli açsınız ve bir şeyler atıştırmak istiyorsunuz. Bazen 'Öyle bir şeyler yesem ki iştahım kapansa' diye düşünüyorsunuz. Aslında bu mümkün. İşte iştah kapatan yiyecekler...

Yumurta: Protein kaynağı olan yumurta tokluk süresini uzatır. Sabahları yenen 1 haşlanmış yumurta sizi tok tutar.

Kırmızı acı biber: Araştırmalar acı biberin içerdiği kapsaisin adlı maddenin metabolizmayı hızlandırdığını, iştahı azalttığını ortaya koyuyor. Salata ve yemeklere aşırıya kaçmadan kırmızı acı biber ekleyebilirsiniz.

Yeşil çay: Güçlü antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırır, tokluk sağlar. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketmeye çalışın.

Balık: İçindeki iyot, tiroid hormonlarının yapımı için gereklidir ve açlık hissettirmez, tok tutar.

Badem: Mineral ve posa bakımından zengindir. Kalp sağlığını koruyan Omega 3 yağ asitlerini içerir. Araştırmalar aşırıya kaçmadan badem yiyenlerin tokluk hissettiğini, daha kolay kilo verdiğini ortaya koyuyor. Düzenli olarak günde iki avuç badem yerseniz tokluk hissedersiniz.

Sirke: Salatalarınıza mutlaka koyun. Çünkü sirkedeki asetik asit sindirim hızını yavaşlatıyor. Bu nedenle kan şekeriniz daha dengeli yükselir ve daha uzun süre kendinizi tok hissedersiniz.

Tarçın: Tarçın kan şekerini dengeleme özelliğine sahiptir. Şeker hastalarının da, diyet yapanların da tüketmesinde yarar vardır. Günde yarım ya da 1 çay kaşığı tarçın tüketerek hem daha uzun süre tok kalırsınız hem de şekerinizi dengelersiniz.

Zeytinyağı: Yeteri kadar zeytinyağı tükettiğinizde kendinizi tok hissedersiniz, kilo vermeniz de kolaylaşır.

Ihlamur: Yemek saatine yakın içerseniz iştahı keser.

Salata: Yemeklerde bol salata yemek alınan kalori miktarını azaltabilir. Yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymanıza yardımcı olur. Ayrıca kabızlığı da önler.

Etli, sütlü veya yumurtalı çorba: Midede basınç oluşturup kısa sürede doymanızı sağlar. Protein içeriği yüksek çorbalar tokluk hissi sağlamaya yardımcı olur.

Peynir: İçeriğindeki proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği nedeniyle de zayıflamaya yardımcı etkisi olabilir. Yapılan çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını gösteriyor.

2

Haberin Devamı