Gündem İstanbul 1 Mayıs kutlamaları için hazır (Dakika dakika canlı)

İstanbul 1 Mayıs kutlamaları için hazır (Dakika dakika canlı)

Paylaş
İstanbul 1 Mayıs kutlamaları için hazır (Dakika dakika canlı)

Sendikalar bu yıl İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı'nda 1 Mayıs kutlamalarını yapıyor. Taksim'de ise yoğun güvenlik önlemi var. Taksim'e çıkmak isteyen eylemcilere polis müdahale etti, 165 kişi gözaltına alındı

17:10 Gün içinde kutlamaların yasak olduğu Taksim'e çıkmak isteyen bazı gruplara polis müdahale etti. Yapılan müdahalelerde İstanbul genelinde 165 kişi gözaltına alındı.

16.15 Mitingde son olarak Kardeş Türküler sahne aldı. Kalabalık halay çekip türkülere eşlik etti. Miting saat 16:15 itibariyle sona erdi.

Mitinge katılan Türkiye Komünist Partisi üyeleri, daha önce partiden ayrılan bir grubun kurduğu Halkın TKP’si adlı siyasi partinin Genel Başkanı Erkan Baş’ın TKP Genel Başkanı olarak kürsüden anons edilmesine tepki gösterip alandan erken ayrıldı.

14.48 KESK Başkanı Lami Özgen 16 Nisan referandumu "şaibeli" dedi ve sonuçları tanımadıklarını söyledi

14.50: Bakırköy'deki program devam ediyor. Müzik grupları sahneye çıkarken bazı sendika temsilcileri de 1 Mayıs konuşmaları yapıyor.

13.45: İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mis Sokak'tan Taksim Meydanı'na gitmeye çalışan gruba polis sert müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.



13.28: Çoğunluğu İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e çıkmak isteyenlere yönelik polis müdahalelerinde olmak üzere toplam 105 kişi gözaltına alındı.

12.33: İncirli Caddesi ve Marmara Forum önünde toplanarak kortej eşliğinde yürüyen gruplar, kutlamaların yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı’na alınmaya başlandı

12.20: İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı’na İncirli Caddesi üzerinden yürüyüş devam ediyor



12.15: Bakırköy'deki Adliye Binası yakınında bekleyen kitle halaylar çekiyor



11.54: Marmara Forum yanında buluşan DİSK korteji yürüyüşe başladı, sloganları atarak ilerliyorlar.



11.45: İstanbul Bakırköy'de alana giriş sırasında 1 kişinin gözaltına alınması üzerine çıkan arbedede polisin havaya ateş açtığı iddia edildi.

11.41 Türk-İş üyeleri, 1 Mayıs 1977’deki kutlamalarda hayatını kaybedenleri Kazancı Yokuşu'nda andı







10.35: Bakırköy'deki Halk Pazarı'na girmek isteyenler arama noktasında durduruluyor. Polis pankart ve dövizlerin üzerindeki yazıları not alıp fotoğraf çekiyor.



10.13 İstanbul'da Beşiktaş’tan Taksim Meydanı’na yürümek isteyen yaklaşık 30 kişilik grup, polisin müdahalesinin ardından gözaltına alındı. Beşiktaş Barbaros Bulvarı’na gelen Halkın Kurtuluş Partisi’ne üye yaklaşık 30 kişilik grup Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.



Polis ekipleri Beşiktaş Meydanı’nda grubun önünü kesti. Grup üyeleri polis ekipleri tüm ikazlarına rağmen yürüyüşte ısrar etti. Bunun üzerine polis ekipleri gruba müdahale etti. Grup üyeleri tek tek gözaltına alınırken, bazıları direnince arbede yaşandı. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek, polis merkezine götürüldü.






10:12: Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 1 Mayıs mesajı şöyle:

"İnsanı insan yapan temel ölçülerden biri kuşkusuz ortaya koyduğu emektir. Emeğe ve emekçiye saldırıların ve hak gasplarının sınır tanımadığı bu zorlu dönemde inatla ve cesaretle emeğin mücadelesini sürdüren ve emekçinin yanında yer alan herkesi saygıyla selamlıyorum. Bütün dünya emekçilerinin 1 Mayıs Bayramını kutluyor, halklarımızın gelecekte adil, özgür ve eşit birliğine olan inancımla, bu zor ama paha biçilmez yolda hepinize başarılar diliyorum."

10.03. HAK-İŞ'in ardından TÜRK-İŞ tena karanfil bırakan sendika üyeleri ardından Taksim Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

09.32. Güvenlik önlemleri kapsamında Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy iskeleleri, Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na, Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na deniz motoru seferleri kapatıldı.Kadıköy´de bulunan iskeleler ve çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

09.28. Taksim'in yanı sıra Şişli ve Beşiktaş'ta da yoğun güvenlik önlemi var. Saat 05.00 itibariyle iki ilçeden Taksim'e çıkan ana yollar araç trafiğine kapatıldı.

09.10. Taksim Meydanı'ndaki anmaya gelen ilk sendika HAK-İŞ oldu. Önce Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okuyan sendika temsilcileri yaptıkları konuşmanın arından bölgeden ayrıldı.



1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarının yapılacağı Bakırköy Halk Pazarında hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günün Bakırköy’de kutlanmasına izin verilmesiyle hazırlıklar başlamıştı.

Günlerdir devam eden hazırlıkların bugün sona erdiği görüldü.

Kutlama yapmaya hazır hale gelen alana platform kurulurken polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti.




Taksim Meydanı’nda Gezi Parkı’nın olduğu bölgede "Mücadele Birliği. Fabrikalar tarlalar siyasi iktidar her şey emeğin olacak" yazılı pankart açan iki kadın slogan atmaya başladı. Yasa dışı bir örgütü lehinde slogana atan iki kadına çevredeki polis ekipleri müdahale etti. Pankartları ellerinden alınan kadınlar, gözaltına alınarak polis aracına götürüldü. Kadınların araca binmemek için uzun süre polislere direndiği görüldü.


MEYDANA ÇIKAN YOLLAR ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI


Güvenlik önlemleri kapsamında Taksim'e çıkan yollar saat 05.00'ten itibaren kademeli olarak trafiğe kapatılmaya başlandı.



Araçlar ise daha önceden belirlenen diğer güzergahlara yönlendirildi.

BAKIRKÖY'DE MİTİNG ALANINA GİDEN BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Bakırköy'de bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Bakırköy Halk Pazarı alanındaki kutlamalar ve miting nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Miting alanına çıkan bazı yollar ise demir bariyerlerle trafiğe kapatıldı.

Mitinge katılmak isteyenler buralarda oluşturulan kontrol noktalarından aranarak içeri alınacak.

ÇEVİK KUVVET VE TOMA'LAR E-5'TE HAZIR BEKLETİLİYOR


Bu arada, güvenlik önlemleri kapsamında Çevik Kuvvet polisleri ve TOMA'lar da E-5 karayolu kenarında hazır bekletiliyor.