Ekonomi İstanbul'a 245 milyon dolarlık yatırım geliyor

İstanbul'a 245 milyon dolarlık yatırım geliyor

Paylaş
İstanbul'a 245 milyon dolarlık yatırım geliyor

50’nci yılını kutlamaya hazırlanan Aşçıoğlu Grubu, Sarıyer, Ataköy ve Merter’e toplam 245 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı

Grup, bu yıl Sarıyer’de 20 milyon Dolar değerinde lüks konut, Ataköy’de konut ve ofis, Merter’de ise mağaza ve ofislerden oluşacak 100 milyon Dolar değerinde projeler inşa edecek. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Ataköy’deki büyümemizi ‘Selenium Retro 9’ ile devam ettireceğiz. Bunun yanı sıra Merter ve Sarıyer’de de birer projeyi hayata geçireceğiz. Tüm bu yatırımlarla 755 kişiye istihdam sağlayacağız. 2016’da 213 milyon lira ciro elde ettik. Bu yıl inşa edeceğimiz üç proje için toplam 245 milyon Dolar yatırım yaparak, yıl sonunda 415 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Projeleri hakkında bilgi veren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu ise: “Ataköy’deki ‘Selenium Ataköy’ ve ‘Selenium Retro’ projelerimizde yüzde 85 satış oranına ulaştık. Yaşamın başladığı Selenium Ataköy ve haziranda teslim edeceğimiz Selenium Retro’da kalan dairelerin satışını bu yıl tamamlayacağız. Selenium Retro 9 projemizin inşasına yakın zaman başlayacağız. Geçen yıl Dubai'de inşası başlayan Midtown Selenium by Deyaar projemizde ise yüzde25'lik bir satış başarısı elde ettik” diye konuştu.

SEKTÖR BÜYÜYECEK

Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Yaşar Aşçıoğlu: “2016’ya iyi başladık. Yılın ilk yarısında bir önceki yıla oranla daha hızlı bir satış grafiği gözlemledik. Ancak 15 Temmuz'la satışlar düştü. Yaşananların ardından taşın altına elini koyan sektörümüzün attığı adımlar, sene sonunda bir önceki yıla oranla yüzde 4’lük bir artış getirdi. Kampanyalara ek olarak konut kredi faizleri, dövizdeki hareketler ve artan arsa maliyetleri konularında sürdürülebilir bir iyileştirme yapılabilirse, sektör olarak bu yıl da hatırı sayılır bir büyüme oranı yakalayabiliriz" dedi.

Aşçıoğlu Grubu, 2017’de ciro bazında geçen seneye oranla yüzde 90 büyüyecek.

Haberin Devamı