Gündem İstanbul'a kar yağışı geliyor! Bu geceye dikkat!

İstanbul'a kar yağışı geliyor! Bu geceye dikkat!

Paylaş
İstanbul'a kar yağışı geliyor! Bu geceye dikkat!

İstanbul'da beklenen soğuk ve yağışlı hava için uyarı üstüne uyarı geliyor. Hem Meteoroloji hem de AKOM söz konusu yağışlarla ilgili uyarılarda bulunurken, meteroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli'den de İstanbul için çok kritik uyarılar geldi.

İstanbul'da dün geceden itibaren başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren yağış ve rüzgarın poyrazdan esmesi eklenince günlük hayatı zora soktu. Meteoroloji İstanbul'da yağmurun bugün 'kuvvetli sağanak' şeklinde yağmasının beklendiğini açıklarken, AKOM da sıcaklığın hızla düşeceğini ve yağışla birlikte rüzgarın etkili olacağını açıkladı.

İstanbul'da özellikle yarın hava sıcaklıkları ciddi şekilde düşecek. Hissedilen sıcaklıkların 6-7 derecelerde olması bekleniyor. İstanbul'daki hava durumuyla ilgili en çarpıcı uyarılardan biri de CNN Türk Meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli'den geldi.


KUVVETLİ YAĞIŞ HENÜZ İSTANBUL'A GELMEDİ


Bünyamin Sürmeli, İstanbul'da yağan yağmurun çok kuvvetli olarak gelmediğini etkili yağışın Trakya'da başladığını belirtirken, akşam saatlerinde İstanbul'a ulaşacağını söyledi.


BU GECE KARLA KARIŞIK GÖRÜLEBİLİR


Bünyamin Sürmeli, bu gece İstanbul'da yüksek kesimlerde karla karışık yağmurun beklendiğini belirterek, "Akşam İstanbul'da sıcaklık 6-7 derecelere düşecek. Asıl önemli olan kar değil, yağışın şiddeti ve soğuğu" dedi.


DOLU İHTİMALİ VAR MI?


Dün Mersin'i vuran dolunun başka kentlerde de yüzünü göstermesi ihtimaliyle ilgili değerlendirme yapan Bünyamin Sürmeli, "Yağış yarın daha kuvvetlenerek orta ve doğu bölgelere ilerleyecek. Mersin'de yaşanan dolu riski Adana, Konya, Niğde, Aksaray için de var. Bu şehirlerde kuvvetli yağış ve dolu görülebilir.


22 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul için dolu yağışı uyarısı yapılmış ve vatandaşlar bu şekilde önlem almışlardı. Şimdi de fırtına ve dolu yağışı uyarıları yine akıllara bu görüntüleri getirdi

BOLU'YA YARIN KAR GELİYOR


Bünyamin Sürmeli, "Yarın sabah saatlerinden sonra Bolu'ya kar yağacak ve zayıf bir kar yağışı olmayacak. Uzun süre devam edecek" dedi.


İÇ ANADOLU'YA DİKKAT!


Yağışın yarından itibaren Anadolu'ya doğru ilerleyeceğini söyleyen Bünyamin Sürmeli, "İç Anadolu'da kuvvetli sağanak riski var" dedi.