Ekonomi İstanbul'a turkuaz renkli, fiyat tarifesi farklı lüks taksiler geliyor

İstanbul'a turkuaz renkli, fiyat tarifesi farklı lüks taksiler geliyor

Paylaş
İstanbul'a turkuaz renkli, fiyat tarifesi farklı lüks taksiler geliyor

ÖTV indirimi sonrasında lüks taksi hizmeti birçok ilde başlarken sıra İstanbul'a geldi. Turkuaz renkli lüks takside indi-bindi ücreti normalinden farklı olarak yüzde 15 zamla 9.95 lira olacak

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da indi-bindi tarifesiyle birlikte yeniden gündeme gelen taksiler, lüks çeşitleriyle de konuşulacak. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, lüks taksilerin İstanbul'da da yakın zamanda görülebileceğini söylerken, “Hükümetimizin taksici esnafına göstermiş olduğu ÖTV muafiyeti desteğine duyarsız kalmadık” dedi.

RENKLERİ TURKUAZ OLACAK


Uğur, taksilerde konforun ve kalitenin artmasını istediklerini ifade ederken, “ÖTV muafiyeti İBB tarafından da desteklenince lüks taksilerde taksimetre ücretlerinin yüzde 15 zamlı uygulanmasına karar verildi. Karara göre D segmenti taksi kullananlar bu imkândan yararlanabilecek. Elektrikli otomobiller için de lüks taksi şartları geçerli olacak. Lüks taksilerde taksimetre açılış ücreti 3.95, kilometre 2.40, indi-bindi 9.95 olacak. Araç değiştirme yaşı lüks taksilerde 8 yıl olacak. Lüks taksiler normal taksilerde ayırt edilebilmesi için turkuaz renkte olacak” şeklinde bilgi verdi. (KAYNAK: Yeni Şafak)


D SEGMENTİ ARAÇ NEDİR?


Büyük ailelere hitap eden D segmenti araçlar üst ve orta sınıf, lüks ve geniş iç hacim sunar. Bu sınıfta 1.6 motor hacminden küçük araç bulmak zor olduğundan Motorlu Taşıtlar Vergisi yüksektir.

D Sınıfı Segmentte Yer Alan Bazı Araçlar:

Volkswagen Passat, Skoda Superb, Volvo S60, BMW 3 Serisi, Audi A4, Hyundai Sonata, Mercedes C Serisi, Nissan Primera, Toyota Avensis, Renault Laguna, Ford Mondeo, Opel Vectra, Alfa Romeo 156

Haberin Devamı