Gündem İstanbul'a uyarı üstüne uyarı! İBB'den dolu ve hortum uyarısı

İstanbul'a uyarı üstüne uyarı! İBB'den dolu ve hortum uyarısı

Paylaş
İstanbul'a uyarı üstüne uyarı! İBB'den dolu ve hortum uyarısı

İstanbul'da etkili olmaya başlayan sağanak yağış ve fırtına Beykoz ve çevresinde hortuma neden oldu. Meteoroloji'den İstanbul'a yapılan uyarıda, "Yarın sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili olarak kuvvetli olması beklenmektedir" denildi. Meteoroloji'den sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AKOM'dan da uyarı geldi

Yeni hafta başladı, bugün pek çok bölge güne yağmurla başlıyor. İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yağmurun etkisini Çarşamba gününe kadar sürdürmesi bekleniyor.

BEYKOZ'DA HORTUM!

Beykoz ve çevresinde sıradışı hava koşulları etkili oluyor. Hortum gözlendi. Yağış başladı. Hortumun görüldüğü Riva'daki mahalle muhtarı Mevlüt Eren, "Hiçbir hasar tespit edemedik. Hortum, Riva deniz sahilinde kumda sona erdi. Herhangi bir yaralanma ve hasar oluşmadı. Hortum, karaya çok az şekilde sokuldu. Sahilden döndü" dedi.


İBB: HORTUM VE DOLU ETKİLİ OLABİLİR!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre yarın hortum ve dolunun da etkili olabileceğini açıkladı. İBB'den yapılan açıklamada," Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre şiddetli yağışlar bugün sabah saatlerden itibaren etkili oldu. Özellikle Anadolu yakası kuzey kıyılarında (Kilyos, Sarıyer, Beykoz ve Şile'nin köyleri) kuvvetli olan gök gürültülü sağanak yağışların ilerleyen saatlerde dinmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor" denildi.

Yarın içinde uyarıların yer aldığı açıklamada, "İstanbul il genelinde salı günü ise gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetlenerek özellikle Anadolu yakasında daha etkili olacağı tahmin ediliyor. Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları nedeniyle hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapılıyor. Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı İlçe Belediyeleri bilgilendirildi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ ekipleri hazır bekletiliyor" ifadeleri kullanıldı.


METEOROLOJİ BİR KEZ DAHA UYARDI


Meteoroloji'den İstanbul'a yapılan uyarıda, "Yarın sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili olarak kuvvetli olması beklenmektedir" denildi.



İSTANBUL'DA BİR BAŞLAYACAK, DURMAYACAK!


Meteorolji'den yapılan son dakika açıklamasına göre İstanbul‘da Pazartesi ve Salı günleri gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 5-6 derece gerilemesi beklenen İstanbul‘da önümüzdeki iki gün yağışlı geçecek. İstanbul’da sabah saatlerinde başlayacak olan yağmur gün boyunca sürecek. Yarın ve çarşamba günü de durmadan devam edecek olan yağış İstanbul’u yağmura doyuracak. Yağmurla beraber havalar serinlese de yüksek nem oranı bunaltmaya devam edecek.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göreYapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.