Gündem İstanbul'a yağmur batıdan giriş yaptı. Gündüz geceye döndü!

İstanbul'a yağmur batıdan giriş yaptı. Gündüz geceye döndü!

Paylaş
İstanbul'a yağmur batıdan giriş yaptı. Gündüz geceye döndü!

Bir süredir aşırı sıcakların etkili olduğu İstanbul’da bugünden itibaren gök gürültülü sağanak etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. İstanbul'a batıdan gelen yağmur bulutları geçtiği yere çok etkili yağış bırakıyor. Kara bulutlar gündüzü geceye çevirdi... Yağış alacak diğer illerde ise durum şöyle olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, aşırı sıcakların etkili olduğu İstanbul’da bunaltıcı havanın etkisini bugünden itibaren kaybetmeye başlıyor.

Kentte ortalamanın yaklaşık 6-7 derece üzerinde seyreden sıcaklıkları, bugünden itibaren gök gürültülü sağanakla birlikte düşmeye başlaması ve yeni haftada mevsim normallerinin de altına çekilmesi öngörülüyor. Bugün en düşük sıcaklık 21, en yüksek 30 derece olacak.


YAĞMUR BATIDAN GİRİŞ YAPTI


İstanbul'a batıdan gelen yağmur bulutları geçtiği yere çok etkili yağış bırakıyor. Kara bulutlar sabah 10.00 sularında gündüzü geceye çevirdi...

Cumartesi günü havanın çok bulutlu, sıcaklığın mevsim normallerine çekilip, en düşük 20, en yüksek ise 29 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.



YENİ HAFTADA MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNİYOR


Kentte pazar gününden itibaren ise tekrar gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sağanakla birlikte sıcaklığın pazar en düşük 20, en yüksek 29 derece olacağı öngörülüyor. İstanbul’da yeni haftadan itibaren ise sıcaklığın mevsim normallerinin altına inmesi ve sağanağın devam etmesi bekleniyor.

Buna göre pazartesi en düşük 21, en yüksek 25 derece, salı günü ise gök gürültülü sağanakla birlikte en düşük sıcaklığın 19, en yüksek sıcaklığın ise 27 derece olacağı tahmin ediliyor.


YAĞIŞ ALACAK DİĞER BÖLGELER


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Tekirdağ, Rize ve Artvin çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Trabzon'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyı kesimi ile güneydoğu kesimlerde batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.