Gündem İstanbul alarma geçti

İstanbul alarma geçti

Paylaş
İstanbul alarma geçti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, şiddetli kar beklentisi nedeniyle tüm birimleriyle alarma geçti

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi Meteoroloji Biriminin hava tahminlerine göre, İstanbul’un kar yağışının etkisine girdiğini belirtildi.

Hafta sonu daha soğuk olacağı ve 3-4 gün sürecek yeni bir kar yağışının geleceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, yağışların pazartesi akşam saatlerine kadar devam etmesi ve kent genelinde ve yüksek kesimlerde etkili olmasının beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, her bölgenin öncelikli güzergahlarının belirlendiği, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar, TEM ve E-5’e müdahale edilecek şekilde hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi. Bazı güzergahlarda Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri ile koordine sağlanacağına dikkat çekilen açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olumsuz hava koşullarıyla mücadele için tüm birimleriyle alarma geçti" denildi.

İstanbul 3 gün kar altında

Açıklamada, ana arterlerin dışında meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekiplerinin oluşturulduğu belirtildi.

Olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43 adeti birinci öncelikli olmak üzere 245 güzergahta toplam 5 bin kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı tespit edildiği kaydedilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 150 bin ton tuz ve 1845 ton solüsyonün hazır bekletildiği bildirildi.

Açıklamada, günde 1200 ton solüsyonun üretiminin yapıldığı, ilçe Belediyelerine 39 bin 850 ton tuzun dağıtılmasının planlandığı da aktarıldı.

3 BİN 475 PERSONEL, 770 ARAÇ

Olumsuz hava koşullarıyla mücadele çalışmalarında toplam 3 bin 475 personelin görev yapacağı, 770 aracın kullanılacağı belirtilen açıklamada, yağışların beklenenden daha fazla artması durumunda Büyükşehir Belediyesine hizmet veren müteahhit firma ve diğer birimlerden de takviye alınacağı, telsiz, telefon ve araç takip sistemlerinin kullanılacağı ifade edildi.

ACİL DURUM TELEFONLARI

Elektrik kesintisi ve arızaları için: 186
Su kesintileri ve arızaları için: 185
Doğal gaz arızaları için: 187
İlk yardım ve sağlık hizmetleri için: 112
İtfaiye hizmetleri için: 110
Trafik, Emniyet ve Asayiş hizmetleri ile ilgili olarak polis: 155
Jandarma: 156
Kara yolları hizmetleri için: 159
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü için: 0212 297 65 58
İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü: 0212 455 56 00
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi: 0212

2