Gündem İstanbul Bahçelievler'de durdurulan şüpheli araçta bomba bulundu

İstanbul Bahçelievler'de durdurulan şüpheli araçta bomba bulundu

Paylaş
İstanbul Bahçelievler'de durdurulan şüpheli araçta bomba bulundu

İstanbul Bahçelievler'de polisi alarma geçiren kapalı kasa minibüste 2,5 saat boyunca yapılan incelemelerde, araçtan araçtan bomba çıktığı ve iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK'nın İstanbul'da bombalı araçla saldırı yapacağını belirleyerek çalışma başlattı

Polis ekipleri 24 saat boyunca yaptığı fiziki ve teknik takibin ardından kapalı kasa bir minibüste yüklü miktarda patlayıcı madde olduğunu tespit etti.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.



Olay yerine gelen bomba uzmanı polis, özel kıyafetini giyerek araçta inceleme yaptı. Araçta zaman zaman fünye ile kontrollü patlatma yapıldı. Araçta bulunan malzemeler indirilerek incelemeden geçirildi.



2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Yaklaşık 2,5 saat süren incelemenin ardından şüpheli araç çekiciyle olay yerinden götürüldü.

Operasyon kapsamında terör örgütü PKK'dan kaydı bulunduğu öğrenilen 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.




FÜNYE İLE PATLATILDI


Ekipler, minibüsün bulunduğu sokağa çıkan bütün yolları trafiğe kapattı. Olay yerine gelen ekipler, durumu Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Bomba İmha uzmanı ekipler özel kıyafetini giyerek minibüste bir süre inceleme yaptıktan sonra araçta fünye ile patlatmalar gerçekleştirdi.



YAKLAŞIK 60 KİLO PATLAYICI MADDE


Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, fünye ile patlatılan kapalı kasa minibüsten bazı parçaları dışarı çıkartılarak ilk incelemelerini yaptı. İlk incelemeye göre kapalı kasa minibüste yaklaşık 60 kilo patlayıcı madde buldu.

PATLAYICI ALÜMİNYUM TOZU VE RDX'TEN OLUŞUYOR


Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2,5 saat süren incelemenin ardından şüpheli minibüsü çekiciyle olay yerinden kaldırdı. Kapalı kasa minibüste ele geçirilen patlayıcıların cinsinin alüminyum tozu ve
RDX'ten oluştuğunun belirlendiği öğrenildi.

POLİS, BOMBALI ARACIN 'BAVER' KOD ADLI TERÖRİST ve İİT ZİRVESİNE YÖNELİK SALDIRI İDDİASI ARAŞTIRIYOR


Polis ekipleri; gözaltına aldığı şüphelilerin, 19 Kasım'da düzenlediği operasyonda sansasyonel bir eylem için İstanbul'a geldiğini belirlediği terör örgütü PKK üyesi 'Baver' kod adlı Yunus Sanamalı ile irtibatlı olup olmadıklarını ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesine yönelik bir saldırı mı planlandığı konusunda çalışmalarını genişleterek, incelemelerini sürdürüyor.