Türkiye (Son Dakika) İstanbul Bayrampaşa'daki sanayi sitesinde büyük yangın!

İstanbul Bayrampaşa'daki sanayi sitesinde büyük yangın!

Paylaş
İstanbul Bayrampaşa'daki sanayi sitesinde büyük yangın!

Bayrampaşa’daki Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi’ndeki bir imalathanede bu sabah yangın çıktı. Hızla büyüyen yangından yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı. Binada mahsur kalan işçiler itfaiye tarafından tahliye edildi. Bölgedeki bir iki okul öğrencilerin dumandan etkilenmemesi için boşaltıldı. 5 saatte sonra kontrol altına alınabilen yangından 12 kişi etkilendi. Bunlardan birinin durumu ağır

Kauçuk ve plastik gibi yanıcı hammaddeler kullanılan 3 katlı ayakkabı tabanı imalathanesinde saat 10.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.



MAHSUR KALDILAR!



Bölgeye şerit çekerek çevre güvenliğini alınırken, binanın çatısına çıkan ve mahsur kalan 10 işçiyi kurtaran itfaiye yangına müdahale etti.

OTOPARKA SIÇRADI 30 ARAÇ YANDI!



Hızla büyüyen yangın, binanın otopark olarak kullanılan üst katında sıçradı. Park halindeki yaklaşık 30 aracın alev aldığı ve bu nedenle patlamalar meydana geldiği öğrenildi.


DUMANDAN ETKİLENDİLER



Dumandan etkilenen bazı işçilere, olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. İlk belirlemelere göre, yangının imalathanenin zemin katında çıktığı, kauçuk ve plastik ham maddelerin kısa sürede alev almasıyla üst katlara sıçradığı bildirildi.

AA-İHA-DHA





Yangından yükselen yoğun duman gökyüzünü kapladı. Korkutucu manzara çevre ilçelerden de görüldü.

İKİ OKUL TATİL EDİLDİ



Yangının yarattığı duman ve koku yüzünden bölgede kimse sokağa çıkamadı. Esnaf dükkanlarını açamadı. Dumandan etkilernen Mustafa Irti İlkokulu ve Ortaokulu tatil edildi. Yangını duyan veliler okula koştu. Nefes almakta zorlanan öğrencilere okul yönetimi tarafından maske dağıtıldı. Maske takan ve ağız ve burunlarını kapatan öğrenciler okuldan kaçarak çıktı. Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba okula gelerek yöneticilerden bilgi aldı. Canbaba okulun tatil edildiğini açıkladı.


ANADOLU YAKASINDAN TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ



Öte yandan saatlerdir söndürülemeyen yangına müdahale için çevre ilçelerden bölgeye giden itfaiye ekipleri yetersiz kaldı. Bunun üzerine İstanbul'un Anadolu yakasından takviye ekipler sevk edildi.


TEHLİKEYE ALDIRMADILAR!



Yükselen dumanlara ve tehlikeye rağmen yanan bina önünde toplanlan itfaiyenin müdahalesini seyretti. Kalabalıktakilerden bazıları ise yangının fotoğraflarını çekti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BEYEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yangın ihbarı saat 10.25’de geldi. Eyüp itfaiye müfrezesi saat 10.29 da yangına 3 araç 7 personel ile müdahale etmeye başladı. Yangının yayılma riski göstermesi üzerine, İstanbul İtfaiyesi alarma geçerek Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan tüm itfaiye birimlerinden takviye ekipleri bölgeye sevk etti.

148 İTFAİYECİ MÜDAHALE ETTİ

Yangına Kocayusuf, köpük kuleleri, Merdiven araçları, Başlangıç, araçlarının da aralarında bulunduğu 71 araç 148 personel ile müdahale edildi. Yangın bölgesine, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından vinç, dozer ve kepçeler de sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangında 7 bin 500 litre köpük ve tonlarca su kullanıldı. Yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında poliol, izosiyanat, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığı tahmin ediliyor.

Atölyelerde bulunan kimyevi maddelerin yanıcı parlayıcı olması nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları devam ediyor."



YANGINDAN 12 KİŞİ ETKİLENDİ, 1'İNİN DURUMU AĞIR



Akşam saatlerinde olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise İş yerinde plastik bulunduğu için yangının söndürülmesinin kolay olmadığını belirterek, "Yangın şu anda kontrol altında. Etrafa dağılmaması için tüm tedbirleri aldı arkadaşlar ama söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek. Hastaneye intikal eden 12 yangından etkilenen vatandaşımız var. Birinin durumu acil müdahale gerektiriyor, diğerleri hafif durumda." ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı