Gündem İstanbul bembeyaz uyanacak

İstanbul bembeyaz uyanacak

Paylaş
İstanbul bembeyaz uyanacak

İstanbul bembeyaz uyanacak

Meteoroloji uyardı: Aralıklarla devam eden kar yağışının bu akşam ve gece öncelikle Anadolu yakasında ardından da il genelinde kuvvetlenecek. Yarın kentin tamamında etkili yağış bekleniyor. İstanbullular güne bembeyaz bir manzara ile uyanacak.

YARIN AKŞAMA KADAR SÜRECEK

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul’da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının bu akşam ve gece boyunca öncelikle Anadolu yakası, ardından da il genelinde kuvvetlenmesinin beklendiğini ifade ederek, kentteki kar yağışının yarın akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yıldırım, İstanbul’da bu sabah ölçülen en düşük sıcaklıkların Sarıyer, Kartal ve Eminönü’nde sıfır, Samandıra, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Florya’da eksi 1 ve Çatalca’da eksi 3 olduğunu bildirdi.

KAR KALINLIKLARI

Kar kalınlıklarının Kartal’da 3, Çatalca’da 4, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 8 santimetre olarak ölçüldüğünü dile getiren Yıldırım, "İstanbul’da aralıklarla devam eden kar yağışının, bu akşam ve gece öncelikle Anadolu yakasında ardından da il genelinde kuvvetlenmesi bekleniyor. Kar yağışı yarın akşama kadar sürecek" dedi.

Yıldırım, kar yağışının yarın yine aralıklarla devam edeceğinin ve akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini bildiren Yıldırım, cuma gününden itibaren yağışların etkisini kaybedeceğini ve havaların ısınmaya başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI NE OLACAK?

Tahminlere göre, hava sıcaklıklarının yarın aralıklı kar yağışlı eksi 1-3, cuma günü parçalı bulutlu 0-7, cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10 ve pazar parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olacağını kaydetti.

Mustafa Yıldırım, poyraz fırtınasının da yarın İstanbul’da etkisini kaybetmesinin beklendiğini ifade ederek, bu gece ve yarın İstanbul’un başta yüksek kesimlerinde olmak üzere görülecek don ve buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ

Gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Karla birlikte etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman 50 km. bulurken, evelerin çatıları bazı ana yollar ve ara sokaklar bembeyaz oldu.

Kar kalınlıkları; Şile, Beykoz, Ağva, Silivri ve Binkılıç'ta: 15-20 cm, Beylikdüzü, Halkalı, İkitelli, Zekeriyaköy, Çamlıca, Pendik, Kartal, Tuzla:8-12 cm, GOP, Ümraniye, Çekmeköy, Bostancı :4-7 cm, Taksim, Beşiktaş, Eminönü, Kağıthane: 3 cm * Dün sabah saat 07.00'den bugün sabah 07.00'ye kadar karla mücadele çalışmalarında 4 bin 24 ton tuz 32 ton solüsyon kullandı.

AKOM'DAN UYARI

İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre İstanbul da bugün ve yarın da karlı hava etkili olacak. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti. AKOM ekipleri sabaha kadar ana arterler ve katılım noktalarında karla mücadele çalışmalarını sürdürdü" denildi.

Haberin Devamı

E-5 KAPATILDI

Kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Dün akşam saatlerinde Kartal Köprülü kavşağında meydana gelen trafik kazası nedeniyle E-5 yolu Emniyet yetkilileri tarafından ikinci bir kaza olmaması için bir süre trafiğe kapatıldı. Olay yerindeki hasarlı araçlar kaldırıldıktan sonra yol trafiğe açıldı" ifadesi yer aldı.

KULLANILAN SOLÜSYON

Kullanılan solüsyon miktarı ise şöyle ifade edildi: "Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saat 07.00'den bugün sabah 07.00'ye kadar karla mücadele çalışmalarında 4 bin 24 ton tuz 32 ton solüsyon kullandı" Ayrıca kimsesiz 233 vatandaşın Tevfik Aydeniz Spor tesisi ve otelde misafir edildiği belirtildi.

Haberin Devamı