Gündem İstanbul Boğazı'nda korkutan olay

İstanbul Boğazı'nda korkutan olay

Paylaş
İstanbul Boğazı'nda korkutan olay

İstanbul Boğazı'nda arıza yapan "King Edward" adlı petrol tankeri, arıza nedeniyle Bebek açıklarında demir attı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından müdahale edilen gemi, kurtarıcı gemiler eşliğinde Yenikapı'ya götürüldü

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e açılarak Rusya'nın Kavkaz Limanı'na gitmesi planlanan "King Edward" adlı petrol tankeri, Bebek sahili açıklarında arıza yaptı. Denize demir atan tanker, Bebek sahiline çok yakın bir noktada durdu. İhbar üzerine olay yerine gelen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından müdahale edilen tanker, daha sonra tekrar hareket ederek kurtarıcı gemiler eşliğinde Yenikapı açıklarına götürüldü.

"FACİADAN DÖNÜLDÜ"

Bebek'teki olaya evinden tanık olan Feyyaz Yücel, hurriyet.com.tr'ye olay anını şöyle anlattı: "Yaklaşık 1 saat önce dümeni kilitlenmiş bir gemi Çamlıbahçe'ye doğru sürüklenmeye başladı. Geri geri manevra yapmaya çalışan gemiyi kurtarmak için kurtarma gemileri geldi. Gemi yanlamasına olarak neredeyse boğazı kapladı. İstanbul Boğazı'nda büyük bir facianın eşiğinden dönüldü."