Gündem İstanbul bugün kara teslim olabilir

İstanbul bugün kara teslim olabilir

Paylaş
İstanbul bugün kara teslim olabilir

Bugün akşam saatlerinde iş çıkışı İstanbul'da fırtınayla birlikte çok yoğun kar yağışı bekleniyor

Ocak ayının ikinci yarısını kar altında geçiren Türkiye'yi yine soğuk ve yağışlı günler bekliyor.

Haberin Devamı

Yeni soğuk hava dalgası yurda bugün giriş yapacak. Çarşamba ve perşembe günü tüm Türkiye çok soğuk, sıcaklık İzmir'de 4, Antalya'da 7 dereceye inecek.

SICAKLIK 12 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

İstanbul bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İstanbul’da bugün kuvvetli lodosla birlikte sıcaklık 18 dereceye kadar çıktı.

Poyraz fırtınası ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inecek. İstanbul’da yarın beklenen en yüksek sıcaklık 4 derece dolayında olacak.

Akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların bugün etkisini artırarak karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Yağışlı havanın çarşamba günü etkisini kaybetmesi, hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin altında olması tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Ankara'da bugün önce yağmur var, gece kar başlayacak, çarşamba günü kar çok yoğun değil, aralıklı yağacak. Kentte sıcaklık 0 dereceye inecek.

Marmara Bölgesi'nde bu gece yaşamı gökgürültüsüyle yağacak kuvvetli yağmur olumsuz etkileyecek. Bugün ise kar geliyor, poyraz fırtınayla birlikte sabah Trakya'da başlayacak. Öğleden sonra ise tüm bölgede sulu kar ve yükseklerde kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar 0 dereceye yaklaşırken, çarşamba en soğuk gün olmasına rağmen o gün başta Trakya olmak üzere kar çok hafifleyecek.

İç Anadolu Bölgesi'nde bugün lodos çok kuvvetli, bu bölge bu gece soğuyor. Kar önce Eskişehir ve Ankara'da başlayacak, çarşamba günü bölgenin tamamında kar var, Sivas-Kayseri çevresinde daha kuvvetli yağacak.

Ege Bölgesi'nde bugün hava çok soğuyor, Manisa'dan Afyon'a kadar iç kesimlere kar yağabilir.

Akdeniz Bölgesi'nde bugün Antalya'da daha etkili olmak üzere sağanak yağmur var, çarşamba ve perşembe günü hava çok soğuyacak, geceleri hafif don oluşacak. Çarşamba günü sıcaklık Antalya'da 7 dereceye inecek. Güneydoğu yarın hafif yağmurlu.

Doğu Anadolu'da sadece Malatya çevresinde yağmur var. Yeni gelecek soğuk hava ve kar yağışı ise buraya çarşamba günü ulaşacak.

Haberin Devamı

Karadeniz Bölgesi akşam soğumaya başlıyor. Kar ve fırtına Bolu-Kastamonu arasında bu akşam başlayacak. Kar çarşamba günü Gümüşhane'ye kadar uzanırken, Samsun'a sulu kar, Trabzon'a ise kuvvetli yağmur yağacak.

(NTVMSNBC)