Gündem İstanbul buz kesti!

İstanbul buz kesti!

Paylaş
İstanbul buz kesti!

İstanbul buz kesti!

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah işyerlerine gitmek için evden çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtına nedeniyle yürümekte zorlanan vatandaşların toplu ulaşım araçlarını kullandığı görüldü. Kar ve tipi ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

Haberin Devamı

AKOM'dan ypılan açıklamaya göre, dün gece rüzgarın hızının yer yer 85 km'ye ulaşması nedeniyle, 10 ağaç devrilmesi, 23 çatı uçması, 7 telefon ve elektrik direği devrildi. Olaylara itfaiye ekipler müdahale etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekipler otoyollarda sorun yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını geceden beri aralıksız sürdürüyor.

Devlet Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının pazartesi akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde devam etmesi bekleniyor. Bu arada şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy gişelerden TEM otoyolu Edirne istikametine otomobil ve yolcu otobüslerinin geçişine izin verilmiyor. Bu araçlar D-100 karayoluna yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

VAPUR SEFERLERİ YAPILAMIYOR

İstanbul'da geceden itibaren etkisini gösteren fırtına ve yoğun kar yağışı deniz ulaşımanı olumsuz etkiledi. İDO feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri ile Haliç ve Bostancı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi. Buna göre;

BANDIRMA/YENİKAPI 18:30

BOSTANCI-YENİKAPI/BANDIRMA 18:00

BANDIRMA/YENIKAPI-BOSTANCI 15:30

KABATAŞ-KADIKÖY-BURSA 13:00

BOSTANCI-YENİKAPI/ARMUTLUTK-ARMUTLU 10:30

YALOVA/PENDİK 9:30

PENDİK/YALOVA 9:30

YALOVA/YENİKAPI 9:00

BURSA-KADIKÖY-KABATAŞ 9:00

YENİKAPI/BURSA 7:30

BURSA/YENİKAPI 7:30 seferleri kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BİNALARIN ÇATILARI UÇTU

Öte yandan gece boyunca devam eden yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Pendik Abdiipekçi caddesi Yasin sokakta bulunan bitişik 2 binanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çevredeki binaların pencerelerini kıran çatılar sokakta park halinde bulunan 3 aracı üzerine düştü. Üzerine tente ve tahta parçaları düşen araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Esenler Selimiye Caddesi üzerinde 5 katlı binanın çatısı fırtına nedeniyle park halindeki araçların üzerine uçtu. Üzerine tente ve tahta parçaları düşen 6 araç hasar gördü. Bazı evlerin camlarının kırıldığı olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Araç sahipleri şiddetli fırtınanın çatıyı uçurduğunu ve çatıdan kopan parçaların araçların üzerine düşerek zarar verdiğini anlattı. Zabıta ve itfaiye ekipleri olay yerinde önlem aldı.

Haberin Devamı

İstanbul'da 20 santim kar olacak